Remedy: vissza a furcsasághoz a Controllal; a Quantum Break egy kitérő volt!

A Remedy (Max Payne 1-2, Quantum Break) visszatér a szokatlanhoz a következő játékával.

Mikael Kasurinent, a játék egyik rendezőjét a Game Developers Conference-en mikrofonvégre kapta az Eurogamer, és beismerte, hogy a Quantum Break egy kis mainstream kitérő volt a finneknek…

„Legyünk őszinték, mi nem vagyok a világ masszív stúdióinak egyike, de továbbra is függetlenek vagyunk. Ez [a Control] a mi IP-nk, és mi döntünk arról, hogy mi történik vele. Számunkra az a legokosabb, ha azt csináljuk, amiben hiszünk, hogy egy kicsit furcsák, sőt, valamelyest vitatottak legyünk – hogy egy vallomást tegyünk ahelyett, hogy a biztosra játszanánk. Ez a „kilélegzés” része a Quantum Break után. A Control lényegében ezt fejezi ki.

A Quantum Breakkel arról beszéltünk, hogy – jobb szó híján – mainstreamek legyünk. Óvatosan választottunk ki dolgokat, sőt, néhol talán kihagytunk olyanokat, amiket szeretünk. Stresszeltünk azzal kapcsolatban, hogy túl furák vagyunk. A Quantum Breakkel a biztosra játszottunk több módon is. Miután az kijött, úgy éreztünk, hogy valami eltérőt akartunk csinálni, és hogy ismét furcsák legyünk.

Visszanézhetsz a Quantum Breakre, és azt mondhatod, hogy a történetmesélés szempontjából az addigi lehető legmesszebb mentünk. Egy élő szereplős TV-show, továbbá extrém hosszú, bonyolult jelenetek, igencsak részletes arcanimációs rendszerekkel… vizuális szemszögből olyan messzire mentünk, amennyire tudtunk. A Controllal fogjuk a játékmenetet és egy bonyolult, összetett univerzumot, és egy nyílt végű élménybe tesszük ezt, és mindezt a Remedy-szemszögből olyan messzire visszük, ahogy csak tudjuk,” mondja Kasurinen.

A Control több változat is lesz – a lenti kép a PlayStation 4-es kiadását részletezi. Mind a négy (bolti alap, digitális alap, bolti exkluzív, digitális deluxe) része lesz a Tactical Response felszerelés, a kraftoláshoz szükséges erőforrás-csomag, ha előrendelünk. Az első nap a miénk lesz egy rare fegyver és játékosmod, az Astral Dive Suit kosztüm, illetve a The Explorer és a The Black Rock Quarry statikus PlayStation 4-téma. Kizárólag digiálisan megkapjuk a Control avatart és a The Shifting Place dinamikus PlayStation 4-témát. A bolti exkluzív kiadás egy Futurepak fém kiszerelésben jön öt művészeti kártyával, és a digitális deluxe kiadásban lesz egy exkluzív mellékküldetés (Isolation), és az Urban Response felszerelés is… nem beszélve a The Foundation és az Awe névre hallgató két kiegészítőről, amiért perkálni kell, ha a másik három kiadást vesszük meg. (Tényleg ennyire bonyolult ez… kicsit túlzásba vitték, nem?)

A Control augusztus 27-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-n – egy évig időzített exkluzívként… – az Epic Games Store-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu