Felhördült az internet Harry herceg Fortnite-kommentjére!

Az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében a hatodik helyet elfoglaló Harry herceg olyat mondott a Fortnite-tal kapcsolatban, ami sokaknál kiverte a biztosítékot…

A Daily Express arról ír, amit Harry herceg mondott az Epic Games igencsak népszerű battle royale játékáról. Ezt lefordítva idézzük: „A játékot nem lenne szabad engedélyezni. Mi a haszna annak, hogy ez a háztartásodban van? Azért alkották meg, hogy függőséget okozzon. Egy olyan függőséget, hogy egy számítógép előtt tartson a lehető leghosszabb ideig. Annyira felelőtlen! A szülők pedig tanácstalanul széttárják kezüket – nem tudják, mit tehetnének ez ellen. Ez olyan mintha rohannánk a saját vesztünkbe.”

Arról a Harry hercegről beszélünk, aki a 2000-es években nem egyszer tajtrészegre itta magát, és 2005-ben egy svasztikát viselt egy rendezvényen. Az pedig éppenséggel nem éppen elfogadott, ha egy, a nácik által használt szimbólumot visel valaki… pláne nem egy trónörökös! Nos, és 2013-ban ezt mondta a régebbi elfoglaltságáról (Apache Hellfire légvédelmi rakéták kilövése…): „Öröm számomra, mert egy olyan ember vagyok, aki imád PlayStationön és Xboxon játszani, szóval a hüvelykujjaim által szeretem azt gondolni, hogy talán igazán hasznos vagyok.”

Viszont az internet reakciója – ömlesztve idézünk pár reakciót a Twitterről Harry herceg megszólalásásra: „Miközben mindenki a videojátékok BAFTA-rendezvényén van, aközben én itthon vagyok, és próbálok nem felrobbanni a dühtől a Harry herceg-féle ló___r, és a BBC kiegyensúlyozatlan és képmutató tudósítása miatt, amit nem fogok linkelni. Óh, istenem!”; „Harry herceg, hogyan szólalhatsz fel a közösségi média és a Fortnite ellen, amikor ezzel egyidőben elindítasz egy Instagram-fiókot, ami egy nap alatt három millió követőt elért?” – tény, Meghan Markle-vel közösen van egy fiókja. De nézzük tovább: „Harry herceg vörös hajú, így nem számít a véleménye”; „Amikor második helyen végzel a Fortnite-ban”; „Talán jó, hogy nem egy monarchiában élünk” – itt arra utalt, hogy nem közvetlenül a királynő irányítja az országot -; „Felelőtlen az, hogy olyasmiről beszélsz, amiről jóformán semmi ismereted nincs, és nem rendelkezel kiegyensúlyozott nézőponttal”; „Szóval Harry herceg szerint a Fortnite-ot „be kellene tiltani”. Akkor szerintem itt az ideje egy kis könyvégetésnek… vagy lemezégetésnek. Ettől függetlenül itt egy kép Harry hercegről, náciként beöltözve.”; „Teljes szívemből egyetértek Harry herceggel. A gyermekeknek nem lenne szabad Fortnite-ozniuk. Ehelyett kinn kellene lenniük a szabadban a lovukon, az apjuk yachtján kellene lenniük, színházba kellene menniük, vagy megtanulni azt, hogy miként kell lelőni egy szarvast vagy egy nyírfajdot a földtulajdonosokkal.”

Az internet nem felejt – de ez szemmel láthatólag őt nem érdekli…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu