Új részletek a két tervezett Nintendo Switch modellről!

A gyengébb és erősebb változatnak is nevezhető kiadásokról újra hallottunk egyet s mást.

A Nikkei arról tudósít, hogy ősszel tervezi a Nintendo kiadni az olcsóbb Switch modellt, ami bár a hordozhatóságra lenne tervezve, továbbra is dokkolható lenne és TV-n is használható maradna. Persze az még messze van, és így az árazásról és a névről nem tudunk semmit sem, de mi már korábban Switch Lite-nak neveztük a modellt, amikor is a Wall Street Journal márciusban regélt erről, illetve az erősebb kiadásról, amit pedig Switch XL-nek hívtunk akkor.

Az USGamer lefordította, hogy az erősebb modellel kapcsoltban a Nikkei mit is írt: „A kisebb, budget-fókuszú modellen túl egy átszabott, next-gen modell fejlesztése vár. Ez a modell lecserélné azt, ami jelenleg elérhető a piacon. A Nintendo több eltérő dologgal is kísérletezik az eszközön, többek között beleértve a használhatóságot, a fejlettebb képrenderelést, illetve az operációs rendszert érintő változtatásokat. Egy fejlesztői forrás szerint pedig továbbra is tisztázatlan, hogy az új konzol koncepciós fejlesztési vezető pozícióját ki veszi fel majd a cégen belül.”

Ezeken túl a Nikkei írása megemlíti a Quality of Life (Életminőség) projektet, amit a Nintendo korábbi, ikonikus vezérigazgatója, az azóta sajnos elhunyt Satoru Iwata indított el. Ezt a projektet, ami egy alvásminőséget javító eszköz prototípusát takarta (és már majdnem el is készült), leállította a nagy N, holott már közel volt a bemutatáshoz. A cégen belül bár voltak arra kezdeményezések, hogy a fejlesztést újraindítsák, egy szóvivő a cégtől azt mondta, hogy „nem volt egy Nintendós termék”.

Szóval a Nintendo Direct E3-as kiadása során nagy eséllyel hallani fogunk az őszi, olcsó Nintendo Switch modellről…

Forrás: Gematsu, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu