„Már a BioWare sem csinál RPG-ket!”

Ezt a kommentet nem más állította (hozzátéve, hogy már nem sokan vannak a műfajban), mint Jehanne Rousseau, aki egy francia fejlesztőcsapat, a Spiders (Of Orcs and Men, Mars: War Logs, Bound by Flame, The Technomancer, most a Greedfallon dolgoznak) vezérigazgatója a WCCFTech-nek.

„Harmincöten vagyunk a csapatban, és jelenleg negyvenen dolgozunk a játékon [a GreedFallon]. Azért fejlesztjük, mert imádjuk ezt a játéktípust. Nem sok más stúdió csinál ilyesmit manapság. Már a BioWare is leállt vele, és nagyon szomorú vagyok, mert ez az, amit a leginkább szeretek játszani. A GreedFall számunkra egy szenvedélyprojekt. Imádok RPG-kkel játszani. Mi mindig megpróbálunk nagylelkű játékokat csinálni. Valószínűleg vannak hibák, de mi megpróbálunk annyit adni a játékosoknak, amennyit csak tudunk. Azt szeretnénk, ha megengedhetnénk nekik, hogy egy új univerzumot és történeteket élhessenek át, hogy a saját felszerelésüket kraftolhassák meg, hogy fegyvert válthassanak, amivel különös és fura szörnyekkel küzdhessenek, és itt nem a szokásos hatalmas pókokra és patkányokra gondolunk. Valami újat és frisset akarunk összehozni,” mondja Rousseau.

Tény: a BioWare a Mass Effect: Andromedával nem hozta össze azt, amit a rajongók talán elvártak (nem is a fő csapat fejlesztette), az Anthem pedig nem éppen nevezhető RPG-nek. Most pedig a Dragon Age 4-en dolgoznak, aminek a fejlesztését újrakezdték (erről korábban beszámoltunk, a fejlesztését pedig pont az Anthem rohamtempóban való összerakása miatt tolták el…). Szóval tényleg van légy abban a levesben… és jogos lehet a kérdés, hogy a leves minősége egyáltalán meg fog-e maradni?

A GreedFall pedig, amit a Focus Home Interactive fog kiadni, és állítólag igencsak hangsúlyos lesz benne az, hogy az akció-RPG játék világa a játékos döntéseire reagálni fog, valamikor az idei év folyamán fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu