GOG Galaxy 2.0: mindenki egy helyen!?

Hoppá: igencsak durva ötlettel rukkolt elő a GOG, a GOG Galaxy 2.0-val kapcsolatban, amely mögött a lengyel CD Projekt áll! A lengyelek valami igazán bátor lépésre készülnek!

Steam, Epic Games Store, uPlay, Discord, Origin, stb. – mostanában elképesztően sok launcher van, amit fel kell telepítenünk és használnunk kell, hogy az adott játékokkal játszhassunk (főleg akkor, ha exkluzív címekről van szó). A GOG ezt akarja kiküszöbölni. A GOG Galaxy 2.0 ugyanis azt szeretné, ha az ÖSSZES PC-s és konzolos (!!!) játékainkat egy helyre importálhatnánk, és így egy gyűjteménybe kerüljön a kollekciónk. Statisztikák is lennének: hány órát játszottunk, mennyi achievementünk van, satöbbi. És még egyedi könyvtárokat is csinálhatunk szűrőkkel, jelzőkkel!

Ez még nem minden: a GOG Galaxy 2.0-n keresztül el is indíthatjuk bármelyik PC-s játékunkat, platformtól függetlenül! Teljesen testre is szabhatjuk a galaxist, így egyedi háttereket használhatunk mondjuk. Később, a Games Discovery révén a készülő játékokat is nyomon követhetjük, és így a barátaink vagy a közösség által kedvelt címeket is felfedezhetjük. Ha ezt konzolokon is összehozzák a lengyelek, nagyon durva ötlet lesz belőle – mekkora lenne, ha egy, a Nintendo Switchen játszó haverunkkal képesek leszünk szövegesen kommunikálni (persze ezzel valószínűleg elbaltázhatjuk pl. a Tetris 99-ben a sikeres menetelését – ez persze már magánügy lenne, lol…).

De ez még nem minden: activity feed (ami ráadásul cross-platform!), leaderboardok, hogy így versengjünk barátainkkal egy ranglétrán, sőt, még cross-platform chatet, illetve EGY barátlistát is tervez a CD Projekt/GOG, és mindezt kémkedés nélkül terveznék megcsinálni. (Szép burkolt ütés az Epic Games Store-nak…) Egy klikkel törölhetjük a szervereikről az adatokat. És persze a felhő alapú integráció, továbbá a nyílt forráskód is bővítheti a lehetőségeket.

A kérdezz-felelekjük szerint kell a többi launcher is, de a GOG Galaxy 2.0 elegendő lenne a játékhoz, úgyhogy tényleg megcsinálhatják azt, amit valószínűleg nagyon sokan igénylünk: legyen minden EGY helyen. Remélhetőleg a riválisok nem fogják elgáncsolni az ötletet… úgyhogy irány regisztrálni a bétára!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu