Death Stranding: kötélalkotósdi [VIDEO]

Teaser videót kapott Hideo Kojima játéka, Death Stranding – na ebből nehéz sokat értelmesen kibogozni…

Már pár hete volt arról szó, hogy Kojima épp egy videót vágott a már évek óta Death Stranding-hez – ez egy jó nyolc perces trailer lesz (vagy játékmenet, vagy ki tudja – Kojima esetében nem tudni…), és ezzel a fél perces Twitteres videóval már nagy esély van arra, hogy ezzel próbálják a nemsokára következő State of Play E3-helyettesítő közvetítésre bemelegíteni a közösséget, akik továbbra is egy fránya betűt nem értenek abból, hogy a japán zseni, aki korábban a Google Stadia felé is kacsintgatott már, mire is gondolhat.

Szóval a teaser neve Create the Rope – Alkosd meg a kötelet. Most ezzel Kojima nem a szuicid hajlamaink kiélésre ösztökél bennünket, hanem vissza kell gondolni arra, hogy mit is mondott korábban. Olyasmi rémlik, hogy a Death Stranding-ben a kapcsolatok nagyon fontos szerepet fognak játszani. A kapcsolat metaforájaként a kötél felhozható, úgyhogy ezt a fél perces ízelítőt úgy kell értelmezni, hogy nyissunk mások felé, kezdjünk kommunikálni, kapcsolatot teremteni. Az elképzelés nem is butaság, de azért figyelni kellett arra, hogy a japán zseni mit is nyilatkozik a titkolózás alatt álló játékával kapcsolatban.

És a titkolózás nem véletlen – bár a mai napra pletykálták már, hogy a Sony Interactive Entertainment közzéteszi a trailert (na akkor tuti bemásolásra kerül az előző bekezdés, ha ez bekövetkezik – előre figyelmeztetünk!), még nem jelent meg ezek a szavak írása pillanatában -; a játékról szinte semmit nem tudunk. Azt sem, hogy mikor fog PlayStation 4-exkluzívként megjelenni. Tényleg itt volna már az ideje annak, hogy tudjuk, hogy mikortól lehet berendelni egy lemezes példányt (vagy, hogy mikor lehet a PlayStation Store-ról megvásárolni).

Ugye nem fogják meglépni azt, hogy nos, tessék, már kapható a játék?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu