Tényleg feltűnhet a Nintendo Switchen a The Witcher 3?

PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re már jó négy éve, hogy megjelent Ríviai Geralt trilógiájának befejező része, a The Witcher 3. Azóta megjelent a PlayStation 4 Pro, az Xbox One X, illetve a Nintendo Switch is – vajon tényleg sorra kerülhet a Nintendo nagyon sikeres, hordozható platformja is?

A Jeuxvideo-Live azt állítja, hogy több ázsiai értékesítő is kilistázta a The Witcher 3: Wild Huntot a Nintendo Switchre. Nos, ehhez lenne egy-két szavunk. A mellékelt kép alapján ugyanis jogosan vonhatjuk össze a szemöldökeinket.

A Taobao.comon, Kína egyik legnagyobb digitális boltjában ugyanis felbukkant a The Witcher 3 Nintendo Switchre. Tény, korábban a ResetEra fórumon is felbukkant az, hogy valószínűleg szeptember környékén tényleg esedékes lehet az, hogy Geralt hordozható formátumban megjelenik, de ki kell emelni a technológiai akadályokat is.

Jó, láthattunk már más, nyílt világú játékot feltűnni a Switchen, de volt már példa arra, hogy istentelenül borzalmas port lett a végeredmény – ezúton is jár a biccentés az ARK: Survival Evolvednak, ami 2018 legundorítóbban kinéző Switch-játéka is lehetne… -, úgyhogy a CD Projekt RED, már ha tényleg tervez egy portot, akkor igencsak komoly munkával tudná csak minőségi formátumban leportolni a 2015-ös játékot erre a platformra. (Egyszerűen kompromisszumokat kell kötni a PS4/X1 pároshoz képest gyengébb hardver miatt.)

Egy másik út is járható lehet a The Witcher 3: Wild Huntnak, ami szintén nem biztos, hogy jó megoldás lehet, ugyanis ezzel korábban már azért próbálkozott például a Resident Evil 7 is: lehetséges, hogy egy felhő alapú, streamelt változatról van szó, de akkor mi értelme lenne ennek a sok Taobao-hirdetésnek, hiszen egy streamelt játékhoz nem szokás kazettát és/vagy tokot adni.

Úgyhogy mi azért még erősen kétkedünk – ha a Nintendo az E3-as Nintendo Direct során beszél a játékról, akkor beismerjük, hogy jogtalanul kétkedtünk Geralt új platformra való költözésével kapcsolatban. De addig mi nem bíznánk ebben a portban.

Forrás: Jeuxvideo-Live

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu