Blair Witch: visszatért a boszorkány! [VIDEO]

Sztoriorientált, belsőnézetes horrorjáték a Layers of Fear és Observer készítőitől Xbox One-ra és PC-re!

1996-ban járunk. Egy fiatal fiú eltűnik a hírhedt Black Hill erdőben… A Layers of Fear és az Observer készítői ezúttal egy belsőnézetes, pszichológiai horrorjátékot készítenek, amelyben visszatérhetünk a félelmetes erdőbe, ahol az ikonikus Blair Witch Projekt, az áldokumentumfilm módszerrel készült horrorfilm eseményei játszódtak. A belső nézetes, némileg az Outlast-sorozatra hajazó játék egyelőre csak Xbox One-ra, Xbox One X-re és PC-re készül, PlayStation megjelenésről egyelőre nem tudni semmit. Viszont jó hír, hogy már nem is kell olyan sokat várni rá, lévén 2019 augusztus 30-ban már a boltokba kerül, a szokásosnál nyomottabb, 30 dolláros áron. (Jelenlegi árfolyamon nagyjából egy 10.000 Ft-os összegre számíthatunk az Xbox Store-on és más digitális platformokon.)

„Nagyon izgatottak vagyunk és egy kicsit félünk is, hogy a sok-sok játékost, főleg a Blair Witch rajongókat visszahívjuk a megszállt erdőbe. Hatalmas élmény, hogy egy igazi paranormális horror-élményen dolgozhatunk, amely oly sokunk életére hatással volt!” – nyilatkozta kicsit dagályos szavakkal Piotr Babieno, a Blobber Team főnöke.

„A Blobber csapatának sztoriírók nagyszerű mesemondók. Igazán izgatottak vagyunk, hogy egy teljesen eredeti, még eddig sehol sem használt narratíván dolgozhatnak, amely a Blair Witch ikonikus erdeiben játszódik.” – nyilatkozta Daniel Engelhardt, a Lionsgate Interactive Ventures & Games alelnöke. „A Black Hills erdőben való bujkálást új szintre emelték. A játékosoknak csak a saját felelősségükre szabad belépniük.” – tette még hozzá.

A sok marketing rizsa után lássuk, miről szól maga a történet. 1996-ban járunk. Egy fiatal fiú eltűnt a Maryland államban, Burkittsville mellett terülő Black Hills erdőben. A játékos Ellist, egy volt zsarut irányít, akinek elég sok sötét folt van a múltjában és aki részt vesz a fiú utáni keresésben. Ami eleinte csak egy hagyományos kutatásnak indul, az rövidesen igazi rémálommá válik, ahogy nem csak a Blair boszorkával, az erdőt uraló misztikus erővel kell szembe szállni, de hősünknek saját démonjaival is meg kell küzdenie.

A Layers of Fear készítői már veteránnak számítanak a pszichológiai horror terén, így talán nem alap nélkül dicsekednek azzal, hogy a játékba belemerülő gamer elméjét átható félelmet egy új szintre emelik majd. A játék állítólag figyeli a reakcióidat, ahogy a veszélyre és a stresszre reagálsz és aszerint hozza ránk a frászt a következő alkalommal. Hogy ez mennyire igaz, vagy csak marketing bullshit, amely csak azt takarja, hogy egy újabb Outlast klónnak van dolgunk, az augusztus 30-án kiderül.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu