[E3 2019] Mégis hogyan fog a The Witcher 3 elfutni a Nintendo Switchen? [VIDEO]

Tényleg készül a The Witcher 3-ból egy Nintendo Switch-port. Ez már hivatalos: Ríviai Geralt egy hordozható platformra készül. (És innen már csak egy lépés lenne átugrani az iOS/Android párosra… de nehogy ötleteket adjunk a CD Projekt RED-nek!)

Még május huszonnyolcadikán kétkedve írtunk arról, hogy elvileg készülhet a The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition Nintendo Switchre. Innen idéznénk egy kicsit: „ha a Nintendo az E3-as Nintendo Direct során beszél a játékról, akkor beismerjük, hogy jogtalanul kétkedtünk Geralt új platformra való költözésével kapcsolatban. De addig mi nem bíznánk ebben a portban.” Na, beismerjük, hogy feleslegesen kétkedtünk – tényleg a Nintendo E3 Direct során bejelentették a portot!

A Nintendo Switch nem olyan erős mint a PlayStation 4 és az Xbox One, így ne várjuk, hogy lazán 1080p-n és 60FPS-sel fog futni. Nem-nem, az dokkolva sem fog működni. Elfelejthetjük a 1080p-t, és ezt nem más erősítette meg mint maga a The Witcher hivatalos Twitter-profilja, ami ezt írta: „540p handheld [módban], 720p [dokkolva], dinamikus felbontással a képernyőn.”

Ez nem is hangzik olyan rosszul. Láttunk már olyat, hogy 360p környékére ment az ARK: Survival Evolved Switch-portja (ami igenis a vesszőparipánk lett, ha a Switchre való portolásról van szó – gyenge volt az, na), szóval ha a CD Projekt RED képes lesz az elvileg lehetetlenre, és nem lesz olyan botrányos a végeredmény, akkor egyrészt kasszasiker lesz a játékuk megint, másrészt pedig a Switch is megkapja azt a játékot, ami 2015-ben már tarolt egy nagyot PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is.

A The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition (tehát így benne lesz a két kiegészítő is – elvégre mi másért lenne teljes kiadás?), ami kb. 32 GB méretű lesz a Switchen (és nem fogja a cross-save-et támogatni, úgyhogy nem hozhatjuk át máshonnan az elmentésünket), valamikor a 2019-es év folyamán fog megjelenni a Nintendo hordozható platformjára.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu