Jön a Ragyogás folytatása: az Álom doktor, Ewan McGregor főszereplésével! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Ewan McGregor az Álom doktor című filmben Danny Torrance karakterét, a Ragyogás felnőtt kisfiúját alakítja.

Maga Stephen King írta a folytatást saját klasszikus regényéhez, a Ragyogáshoz, amelynek címe Álom doktor és a folytatását novemberben láthatjuk majd, Ewan McGregorral a felnőtt Danny Torrance főszerepében. McGregor Danny-ja egy félig-vámpír szektavezető ellen harcol, akit Rebecca Fergusson (a Mission Impossible 5-ben és 6-ban is láthattuk) alakít és aki Abra Stone (Kyleigh Curran): egy olyan lány lelkét akarja megszerezni, akinek Danny-hez hasonlóan szintén megvan a „ragyogás” képessége. Danny persze nem hagyja annyiban…

A filmet a The Haunting of Hill House alkotója, Mike Flanagan írta és rendezte, akinek már egy remek King-adaptációt, a Bilincsben című horrort köszönhetjük, szóval ezért a horrorrajongóknak méltán remélhetik, hogy ezzel a feldolgozással sem vall majd szégyent.

A trailert nem más, mint maga Stephen King jelentette be az Instagram fiókján. Bár ezt a regényt még nem olvastam (a Ragyogás nagy kedvenc), de egybehangzó vélemények szerint Stephen King egyik legjobb és legfélelmetesebb regényének méltó folytatása. Persze, az az elképesztő bravúr, amelyet Stephen King regénye, és Stanley Kubrick filmje egyaránt elértek a paráztatás terén, már magának Kingnek sem jött össze a regényben, de a regény kritikusai még így is nagyjából megegyeznek abban, hogy ez is igazán intenzív horrorélmény, sok feszültséggel, vérrel és persze a Kingre jellemző színvonalas történettel.

Bár az Álom doktor filmes adaptációjának nincs még hivatalos szinopszisa, de a regény a felnőtt Danny Torrance-ról szól, aki küzd az alkoholizmusa és a még mindig meglévő traumái ellen, amelyeket gyerekkorában kellett elszenvednie. Jack Torrance (a Ragyogásban: Jack Nicholson) fia azonban végre akkor nyer új célt az életben, amikor pszichikus kapcsolatra lel egy lánnyal, akinek szintén megvan a „ragyogás” képessége. Nem lehet nyugtuk azonban, mert a lányra és más hasonló képességű gyerekekre egy „Kalap Rose” (Rebecca Fergusson) nevű félvámpír és a szektája vadászik…

A film érdekessége még, hogy a gyerek Danny (Roger Dale Floyd) és anyja Wendy Torrance (Alex Essoe) is szerepelnek majd benne. Az a gyerekszínész, aki még a Ragyogásban alakította a gyermek Danny-t: Danny Lloyd soha többet nem játszott filmben, most biológiatanár és egyébként nagyjából egyidős Ewan McGregorral. Persze a regénynek, filmnek egyaránt ő maga is nagy rajongója, látta az Álom doktor trailerét és állítása szerint „meglepte”, de tetszett neki, várja a filmet. Beszélt Shelley Duvallal is, aki az anyját alakította az eredeti filmben és akivel tartja is a kapcsolatot, róla csak ennyit mondott: „jól van”. Shelley Duvall annak idején majdnem idegösszeroppanást kapott a film forgatása alatt, mert Stanley Kubrick szándékosan stressz alatt tartotta a felnőtt színészeket. (Danny Lloydot pont fordítva, rá nagyon vigyázott, a gyerekszínész azt sem tudta, milyen filmben szerepel.)

No de térjünk vissza az Álom doktorra, egy konkrét dátum erejéig: egészen pontosan 2019 november nyolcadikán kerül a mozikba, én már nagyon várom…

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu