Talán Xbox 360-as játékok is futhatnak a jövőben PC-n is!

…és itt most nem az emulációra gondolunk, hanem az Xbox 360 hivatalos támogatására!

Phil Spencer, az Xbox-vezér a Giant Bombnak adott interjújában (amiből pár napja már szemezgettünk) ugyanis nyilatkozott egyet, amit most lefordítunk: „A Microsoft telepítő technológiája, az MSI… ha megnézed a merevlemezed, találni fogsz ilyen .msi kiterjesztésű fájlokat, amiket én is írtam a múltban. Felépítettük ezt az MSI XVC névre hallgató technológiát, amivel lehetőségünk van könnyen „becsomagolni” a Win32-es játékokat, amiket a fejlesztők már PC-n építenek, anélkül, hogy az UWP-s blablablát csinálnák (Universal Windows Platform – Windows 10), hanem csak annyit mondanak, hogy „ugyanazt a játékot fogom használni, amit bármelyik boltba feltennék”. Minden boltnak megvan a saját telepítője, szóval így kell ezt értelmezni. Az MSI XVC-ből az X az Xboxos telepítő technológiánkból van. Emiatt pár ember zavarba is került.

Szeretném, ha Windowson futtathatnám a PowerPC-s játékokat. Ezek az Xbox 360-as címek! Nehéz volt azokat a PowerPC-s játékokat egy rögzített specifikációjú gépen, mint az Xbox One-on futtatásra bírni. Amikor eljutsz a PC-k [felépítésének] változatosságához, sosem mondanám azt, hogy soha. Őszintén szólva, mi valószínűleg korábban streamelnénk ezeket, mint hogy natívan futtathassuk, és nem tudom, hogy ez-e a legjobb válasz.”

Gyorsan átfutjuk Spencer kommentjét: tehát először az Xbox One-os címek natív Windowsos futtatásával kapcsolatos pletykákat lőtte le, majd utána arról beszélt, hogy ő maga is szívesen látná az Xbox 360-as játékok futtatását PC-ken, de úgy véli jelenleg, hogy inkább a Project xCloud révén lesz ez kivitelezhető (ahogy a PlayStation 3-as címek is a PlayStation Now révén streamelhetőek PlayStation 4-re).

Nem lenne rossz ötlet: van pár Xbox 360-exkluzív (vagy PC-re meg nem jelent játék), amit nagy örömmel látnánk PC-n is. Itt például abszolút joggal felhozhatjuk a Fable 2-t, ami ugye X360-only cím… és azt biztosan örömmel fogadnák a franchise rajongói a konzolon kívül is.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu