A Cyberpunk alkotója reagált a Cyberpunk 2077 kritikáira

Mike Pondsmith továbbra is azt állítja, hogy jelentős mértékben vesz részt a Cyberpunk 2077 fejlesztésében.

Két főbb kritika merült fel az E3 során a CD Projekt RED játékával kapcsolatban. Egyrészt az, hogy transzfóbnak nevezték egy reklám miatt (egy transgender modell reklámoz egy üditőt „Keverd fel” felirattal, alatta pedig „16 ízzel, amivel imádnál elkeverődni”), másrészt a RockPaperShotgun arról ír, hogy az Animals banda a bemutató során „főképp fekete bőrszínű, állatoknak jelölt emberekre való lövöldözés” részeképp került bemutatásra az E3-as játékmenet demó során. (Erre talán még emlékszünk is, nem olyan rég történt meg.)

És itt jön be a képbe Mike Pondsmith, a Cyberpunk 2020 asztali társasjáték alkotója, aki a Redditen reagált a kritikákra: „Ha nem vennék komolyabban részt [a fejlesztésben], még többet dolgoznék rajta, még többet csinálnék. Már így is alig van életem! Az Animalsszel kapcsolatban – az EGÉSZ KICSESZETT PONT lényege az, hogy ők magukat ERŐS, VESZÉLYES VADÁLLATOKNAK gondolják. Talán abból ez lejöhetett volna, amikor is a hölgy neve Sasquatch volt.”

Elfogadta, hogy a Cyberpunk 2020-ban „a kulturális kisajátítás csípős kommentárjaként” jelen levő, a Cyberpunk Wiki szerint „átlagos, fehér fiúkból” álló Voodoo Boys bandát a CD Projekt RED átalakította: „IMÁDOM az ötletet, hogy a Voudon valódi gyakorlói beköltöztek és visszavették a területüket. Még a Creole-t is eltalálták! Ki a ____nak hiszed magad, hogy NEKEM megmondd, hogy az ÉN alkotásom jól lett-e megcsinálva vagy sem?” Igen, egy kicsit begurult Pondsmith, ez kétségtelen, de legalább szenvedélyes a saját alkotása szerint. Az pedig jó: legalább nem csak kényszerből csinálja, amit. A csavar? Pondsmith maga is sötétebb bőrszínű. Ha valakinek, hát NEKI biztosan van tapasztalata a rasszizmusról, és mivel az ő alkotásán alapul a Cyberpunk 2077, ha gondnak találta volna, amit a CD Projekt RED csinál, abszolút beleszólhatott volna a fejlesztésbe.

A Cyberpunk 2077 április tizenhatodikán jön ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu