Menu

A Cyberpunk alkotója reagált a Cyberpunk 2077 kritikáira

Mike Pondsmith továbbra is azt állítja, hogy jelentős mértékben vesz részt a Cyberpunk 2077 fejlesztésében.

Két főbb kritika merült fel az E3 során a CD Projekt RED játékával kapcsolatban. Egyrészt az, hogy transzfóbnak nevezték egy reklám miatt (egy transgender modell reklámoz egy üditőt „Keverd fel” felirattal, alatta pedig „16 ízzel, amivel imádnál elkeverődni”), másrészt a RockPaperShotgun arról ír, hogy az Animals banda a bemutató során „főképp fekete bőrszínű, állatoknak jelölt emberekre való lövöldözés” részeképp került bemutatásra az E3-as játékmenet demó során. (Erre talán még emlékszünk is, nem olyan rég történt meg.)

És itt jön be a képbe Mike Pondsmith, a Cyberpunk 2020 asztali társasjáték alkotója, aki a Redditen reagált a kritikákra: „Ha nem vennék komolyabban részt [a fejlesztésben], még többet dolgoznék rajta, még többet csinálnék. Már így is alig van életem! Az Animalsszel kapcsolatban – az EGÉSZ KICSESZETT PONT lényege az, hogy ők magukat ERŐS, VESZÉLYES VADÁLLATOKNAK gondolják. Talán abból ez lejöhetett volna, amikor is a hölgy neve Sasquatch volt.”

Elfogadta, hogy a Cyberpunk 2020-ban „a kulturális kisajátítás csípős kommentárjaként” jelen levő, a Cyberpunk Wiki szerint „átlagos, fehér fiúkból” álló Voodoo Boys bandát a CD Projekt RED átalakította: „IMÁDOM az ötletet, hogy a Voudon valódi gyakorlói beköltöztek és visszavették a területüket. Még a Creole-t is eltalálták! Ki a ____nak hiszed magad, hogy NEKEM megmondd, hogy az ÉN alkotásom jól lett-e megcsinálva vagy sem?” Igen, egy kicsit begurult Pondsmith, ez kétségtelen, de legalább szenvedélyes a saját alkotása szerint. Az pedig jó: legalább nem csak kényszerből csinálja, amit. A csavar? Pondsmith maga is sötétebb bőrszínű. Ha valakinek, hát NEKI biztosan van tapasztalata a rasszizmusról, és mivel az ő alkotásán alapul a Cyberpunk 2077, ha gondnak találta volna, amit a CD Projekt RED csinál, abszolút beleszólhatott volna a fejlesztésbe.

A Cyberpunk 2077 április tizenhatodikán jön ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love

No comments

Vélemény, hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu

https://smallseotools.com/