Cyberpunk 2077: a morálrendszer hiányától az E3-as grafikai beállításokig

A CD Projekt RED játékáról az E3 után is elég sok médiumon lehet olvasni.

Kezdjük azzal, hogy a Cyberpunk 2077 miként futott az E3-on. „A [valós idejű] sugárkövetés be volt kapcsolva [az E3-as demóban]. Bemutattuk a sugárkövetéses kibocsátást, az ég általi megvilágítást, és az AO-t (ambient occlusion, magyar neve hivatalosan nincs) is. Viszont láttam igencsak lenyűgöző belsős képeket a sugárkövetésről (amit egy emailben küldtek ki), szóval még biztosan dolgozunk rajta, mert jobban néztek ki mint amire a demóból emlékeztem. Főleg az éjszakai, neontükrözéses képek ütöttek. Az NVIDIÁtól páran dolgoznak nálunk, és az együttműködéssel igyekszünk fejleszteni és alkalmazni ezt a technológiát, hasonlóan a The Witcher 3-ban alkalmazott Hairworkshoz (ami szintén az Nvidia technológiája),” mondta Alvin Liu a WCCFTechnek.

Milyen beállításokon futott PC-n a Cyberpunk 2077 az E3-on? „Ultra beállításokkal futott, de még fejlesztjük a látványvilágot. A játék demója 1080p felbontáson futott, de a trailereink és a nyilvánosan közzétett assetjeink 4K felbontásúak. A kezelőfelületet is 4K-ra terveztük (végül teljesen, natív 4K lesz), de megvan a technológiánk, hogy kicseréljük az asseteket és intelligens skálázással a 1080p, a szélesvásznú felbontások, a 720p, a 1440p, stb. is kezelhetőek legyenek. Tervezhetünk külön kezelőfelületet is 1080p-re vagy más felbontásokra szükség szerint olyan kijelzőre vagy masszívabb ikonokkal rendelkező grafikával, ami amúgy másképp rosszul nézne ki,” tette hozzá Liu. Tehát Nvidia RTX videókártyát használtak a demóhoz… ja és a PC konfig, amit használtak? i7-8700K egy ASUS ROG STRIX Z370-I Gaming alaplapon, 2×16 GB DDR4 3000 CL15 memória, egy Samsung 960 Pro 512 GB SSD, és egy Titan RTX VGA…

A Redditen megosztásra került egy kép, amiben az illető Pawel Saskóval, a vezető küldetéstervezővel való dialógusból látható egy részlet a Twitterről. Ez alapján megtudtuk, hogy nagy eséllyel New Game+ módot is kapni fog a Cyberpunk 2077: „…ez olyasmi, amin még mindig dolgozunk. Idővel megváltozhat, mivel a játékhoz a legjobb formulát keressük. Nagy eséllyel lehetetlen lesz mindent kimaxolni egy végigjátszás alatt, mert nem sok értelme lett volna egy újrajátszhatóságról és a lehetőségekről szóló játéknak eközben az első végigjátszásuk során mindegyik statjukat kimaxolni…” Jogos is.

Egy másik Reddit-felhasználó is posztolt egy képet a Saskoval való Twitteres beszélgetésből, ami megerősíti, hogy több románccal kapcsolatos opciónk lesz a Cyberpunk 2077-ben mint a The Witcher 3-ban: „A romantika nagyon is jelen van a Cyberpunkban, és a játékosok képesek lesznek értelmes kapcsolatokat létesíteni más karakterekkel, de az egyéjszakás együttlétekre is lehetőség lesz. Mivel már nem vagyunk egy meghatározottt karakterhez kötöttek, mint a The Witcherben, a játékban több romantikával kapcsolatos lehetőség lesz, nem pedig csak heteroszexuális.”

A morálrendszerről pedig Mateusz Tomaszkiewicz ezt nyilatkozta a GamingBoltnak: „Papíron nincs morálrendszerünk. Hogy végigjátszhasd [a Cyberpunk 2077-et], nagyon jónak kell lenned a lopakodásban. Olyan [fejlesztési] pontokra költs, ami lehetővé teszi a lopakodásod feljavítását. Olyan fegyvereket használj, amivel hatástalaníthatod az ellenfeleidet anélkül, hogy megölnéd őket. Hozd meg azokat a morális döntéseket, amikkel lehetőséged lesz a játékban elkerülni a gyilkolásokat.”

A Cyberpunk 2077 április 16-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech, VG247, PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu