Mi volt Bill Gates legnagyobb hibája? Maga a millárdos válaszol [VIDEO]

TECH HÍREK – Valamiben hatalmas hibát követett el Bill Gates, aki be is ismerte, hogy mi is az.

A Village Global egy videóinterjút készített Gatesszel, aki a Microsoft társalapítójaként azóta igencsak meggazdagodott. És akár gazdagabb is lehetne, ugyanis beismerte: a legnagyobb hiba, amit elkövetett, az a Microsoft mobilos kihagyott ziccere, amivel a Google teret nyert az Androiddal – erről Gates azt mondja, hogy szerinte négyszáz milliárd dollárt ér.

Ennyivel nem elégedett meg: Gates szerint ő rosszul vezette a Microsoftot. Úgy véli, hogy a szoftveriparban a győztes mindent visz, és nekik kellett volna egy általános platformot építeni az Apple ellen, sőt, még azt is mondta, hogy a redmondi cég vezetősége kiröhögte az iPhone-t, amikor az fizikai billentyűzet nélkül került a néhai Steve Jobs által bemutatásra.

A Google mobil operációs rendszerével, az Androiddal foglalkozó csapat (ezt Andy Rubin vezeti) rövid távon már egy érintőképernyővel tervezett, amikor az operációs rendszer felépítésén dolgoztak. A Google 2005-ben vásárolta fel az Androidot ötven millió dollárért, és akkoriban az Android közvetlenül a Windows Phone-nal akart leszámolni. És sikerült is: az Android elhódította a Windows Phone piaci részesedést, és a Windows Phone végül meg is szűnt többek között azért is, mert a fejlesztők nem támogatták azt.

Bill Gates szerint a Windows operációs rendszerei és az Office-os applikációi remekelnek, a Microsoft felhős üzletelése is lassan javul, de az iOS alternatívának létrehozásával vezető cég lehetett volna a redmondi cégből, ugyanis az Androidnak kétszer több havi felhasználója van mint a Windows 10-nek (két milliárd, a Win 10-nek pedig egy milliárd).

A Microsoft szemmel láthatólag már nem érdeklődik a Windows Phone feltámasztása iránt – ezért is tűnik úgy, hogy a pletykált, félbe is hajlítható új Surface fejlesztésére koncentrálnak, és azt remélik, hogy a hardveres erősítéssel sikeresek lehetnek, ha már szoftveresen elbukták a lehetőségüket.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu