Miért nem használja a Star Wars Jedi: Fallen Order a Frostbite engine-t? A Respawn elárulta! [VIDEO]

A Respawn Entertainment nem követi a hagyományokat – az idáig a Titanfall játékokon (illetve azok spinoffján, a battle royale Apex Legendsen) dolgozó csapat nem alkalmazza az Electronic Arts Frostbite engine-jét mint ahogy lényegében mindegyik, a kiadóhoz köthető csapat.

Vince Zampella, a Respawn főnöke a GameInformernek adott videóinterjújában felfedte az indokot amögött, hogy a következő játékuk, a Star Wars Jedi: Fallen Order mégis miért alkalmazza az Unreal Engine 4-et. Ezt mondta magyarra fordítva: „Ez volt értelmes a csapatnak. Új embereket keresünk egy új csapathoz, és könnyebb embereket találni, akik Unreal Engine 4-es tapasztalattal rendelkeznek. Ez egy olyan engine volt, ami illett ahhoz, amit megpróbáltunk megcsinálni [a Star Wars Jedi: Fallen Orderben] ahelyett, hogy a Source Engine-t [amit az Apex Legends is használ, ezért említi Zampella – a szerk.] módosítsuk. A számunkra összes elérhető engine kiértékelése után ez volt az, amiről a csapat úgy érezte, hogy a legjobb választás volna,” mondta Zampella, aki még hozzátette, hogy bár az Electronic Arts felvásárolta a Respawn Entertainmentet, nem volt kötelező a Frostbite-ot választaniuk. Azaz: nem kényszerítette az Electronic Arts őket rá. (Holott megtehették volna – elvégre az EA birtokában van a fejlesztőcsapat.)

Nem csak a Zampella-féle videóinterjú látható pár sorral lejjebb, ugyanis az EA Play rendezvény során bemutatott játékmenetből publikálásra került az interneten a teljes mértékben vágatlan változat is, így több mint huszonhat és fél percen keresztül nézhetjük működésben a Star Wars Jedi: Fallen Ordert.

Az egyjátékos, lootboxokkal (és a játékon belül töltési időkkel) nem rendelkező Star Wars Jedi: Fallen Order megjelenési dátuma november tizenötödike lesz. A játék PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re fog megjelenni. Még nem tudjuk, hogy a kiadó milyen eladási elvárásokat támaszt a Respawn munkásságának, de esélyes, hogy több millióban gondolkodnak március végéig (akkor ér véget az áprilisban elstartolt kurrens üzleti év). Erről majd biztosan később mondanak adatokat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu