Nem lesznek olcsóbbak a játékok a Google Stadián!

Úgyhogy hiába a streamelés, nem lesz olcsóbb a Google Stadiás játék mint annak mondjuk egy PlayStation 5-ös verziója. Erről Phil Harrison (aki a 90-es években a PlayStation alapköveinél is jelen volt) az Eurogamernek adott interjújában beszélt.

„Nem tudom, miért lennének olcsóbbak a játékok [a Google Stadián]. Az érték, amit a játéktól kapsz a Stadián, az az életedben elérhető bármelyik képernyőn való játék – TV, PC, tablet, okostelefon. Szerintem ez értékes lesz a játékosoknak. Elméletben egy játék Stadia verziója a játék enginejének oldaláról az innováció és kifinomultság legmagasabb szintjén lesz. A fejlesztő és a kiadó ugyanannyira kezeli az árakat mint mi is, szóval egy kicsit nehéz számomra elmondani most, hogy milyen árak lesznek, de a piacon elterjedt árakról tudomásunk lesz,” mondja Harrison. Tehát egy AAA játék nagy eséllyel a Stadián is 60 euró lesz, tehát 20 ezer forint. (Plusz a Pro előfizetés a Stadiára – 10 euró, 3300 forint havonta.)

Elfelejthetjük a bétatesztet is, nem fog ugyanis ilyet kapni a Google Stadia: „Földrajzilag az Egyesült Államok a legösszetettebb hely a tesztelésre már csak az ország mérete miatt is. Európa – és főképp az Egyesült Királyság – esetében könnyebb a rajt, szóval nem fogunk csinálni sem Európában, sem az Egyesült Királyságban egy újabb tesztet. [A Project Streamet, ahol Google Chrome böngészőből játszhatták az amerikaiak az Assassin’s Creed: Odyssey-t, annak tekintik. – a szerk.] Ha lett volna időnk, valószínűleg tesztelhettünk volna, de nincs rá szükségünk,” mondta a Gamesradarnak Harrison.

A GameSpotnak az internetszolgáltatókra háruló terhelésről is beszélt: „Az adatforgalmi korlát nem egy univerzális kihívás. Az internetszolgáltatók (ISP-k) eddig is erősen a fogyasztói trend előtt jártak, és ha abban a pár (ténylegesen) kis piacban megnézed az adatforgalmi korlátok eddigi történetét, eddig az volt a trend, hogy amikor a zenék streamelése és letöltése népszerűvé véltak – főleg a korai napokban, amikor ez nem volt igazándiból legális -, akkor a korlátok is emelkedtek. Aztán a TV és a filmek streamelésekor is. Elvárjuk, hogy ez folytatódjon. Az ISP-k okosak, [és] megértik, hogy a fogyasztók boldogságának megőrzése és az ő megtartásuk érdekében vannak a piacon.

Most egy nagyon érdekes plusz dinamika zajlik az internetpiacon, mégpedig az 5G evolúciója – főképp az, amit mi wirelessnek hívunk, ami nem azt jelenti, hogy az 5G-t a mobilodon futtatod, hanem inkább azt, hogy az 5G az otthonodba kerülhessen. Az összes 5G-s wireless szolgáltatások esetében nem tudok adatkorlátokról, de nagyon-nagyon magas teljesítményük van, emiatt egy kompetitív dinamikát hoznak be a képbe. Havi 50 dollár – ennyibe kerül a Verizon szolgáltatása havonta (Amerikában) minimum 300 megabit/s-ért, ami akár egy gigabit is lehet. Ez jó érték számomra.

Láttam a számításokat is, amiket az emberek elvégeztek. Ha 35 megabit/s-sel számolsz (4K/60 FPS), az nem mindig annyi, mert tömörítést használunk. Lesznek pillanatok, amikor ennél jóval kevesebb adatra lesz szükség, szóval nem helyes felszorozni a játékkal eltöltött másodpercek számát 35 megabit/s-mal. A játékosoknak információt nyújtunk majd arról, hogy mit/mennyit használnak, és ha szeretnék, megmutatjuk, miként változtathatják meg a felbontásukat,” mondja Harrison.

A Google Stadia több országban is 2019 végén indul. Ebből mi kimaradunk.

Forrás: WCCFTech, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu