Jobb fizikát ígér a felhő, állítja a Larian vezérigazgatója

„Olyan fizika, ami egy helyi hardveren lehetetlen!”

A WCCFTech interjút készített Swen Vinckével, a Baldur’s Gate III-at fejlesztő Larian vezérigazgatójával. Nézzük, mit is mondott: „Hogy fair legyek, az embereknek már vannak SSD-ik a PC-ikben, szóval ez nem akkora forradalom. A streamelés egy igazán fontos technológia a modern játékoknak – minél gyorsabban tudod streamelni az adataidat, annál többet tehetsz bele, és nagyobb minőségű assetjeid lesznek, amit jóformán mindenki elvár. A nagy kérdés az, hogy mennyi memóriád lesz arra, hogy ezt véghez is vidd? Van-e elegendő memória erre? Mennyi CPU-erőt kapunk? Mert ez is fontos, de ezek a klasszikus dolgok, amit minden [konzol]generációnál látunk. Mennyi GPU-erőt kapunk? A nap végén mindig több, részletesebb lesz, amivel lehetőségünk adódik jóval pontosabb szimulációkra.

Szerintem az a fontos kérdés, hogy az olyan dolgok mint a Google Stadia mennyira fogják megváltoztatni a dolgokat. Ez a fejlesztőknek valami mást biztosít. Az adatközpontban ezek a gépek egymáshoz vannak csatlakoztatva, így elkezdhetsz gondolkodni olyan dolgokról mint például az elasztikus (rugalmas) renderelésről – csináld meg, hogy pár szerver együtt dolgozik a fizika szimulációján, ami nem lenne lehetséges a jelenlegi, helyi hardvereken. Szerintem ebben az irányzatban hatalmas fejlődést fogsz látni,” mondja Vincke.

Kb. annyit mondott ezzel a kommenttel, hogy szerinte a következő generációs konzolok ugyanazt fogják nyújtani mint a jelenlegiek, csak kicsit többet és jobb minőségben, miközben a felhő alapú szolgáltatások áttörhetik a helyi konzolok/hardver korlátját, és így például képes lesz egy, a Google Stadián futó játék olyan pontos fizikaszimulációra, amit talán nem tud felmutatni majd a PlayStation 5 (vagy bármi is lesz a neve…) vagy a Project Scarlett (a next-gen Xboxnak sincs hivatalos, végleges neve).

A Baldur’s Gate III amúgy épp a Google Stadián is elérhető lesz, de hagyományos PC-s változatra is számíthatunk majd, amikor is a Larian Studios elkészül a régóta várt folytatással.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu