Bankszámlaürítő a FIFA!

Egy család az Egyesült Királyságban teljesen váratlanul vette észre, hogy nincs a bankszámlájukon egy penny sem.

A FIFA 19 Nintendo Switch portjáról van szó (aminek folytatása, a FIFA 20 már Legacy Editionként fog megjelenni a Switchre, ami azt jelenti, hogy az Electronic Arts magas ívről tesz a platformra…), amiben Thomas Carter egy alkalommal vett a FIFA Ultimate Team névre hallgató játékmódban (amit innentől FUT-ra rövidítünk) négy gyermekének egy pakk kártyát. A FUT-ban a focistákat kártyapakkokban szerezhetjük meg, és pénzért akár még jobbakat szerezhetünk. Ezért is Végső, Legjobb Csapat a mód neve. Szóval Carter egyszer nyolc fontért (kb. 2900 forint) vett egy pakkot a gyerekeknek, de a baki ott van, hogy ők látták, miként tette ezt. Beismerte azt is, hogy nem használt egyedi PIN kódot a Nintendo-fiókhoz való hozzáféréshez, és a vásárlással kapcsolatos emailek is egy nem használt, telespammelt címre mentek.

Akkor vették észre a mind tíz év alatti gyerekek költekezését, amikor a kártyájuk elutasításra került. „40 fontot fizetsz a játékért, ami már magában is sok pénz, de aztán az egyedüli mód, amivel egy remek csapatot felépíthetsz, az a szerencsejáték. 550 fontot [200 ezer forintot – a szerk.] költöttek és sosem szerezték meg a kedvenc focistájukat, Lionel Messit!”, mondja Carter Hampshireből, aki meghatározatlan ideig elkobozta a Nintendo Switchet. A Nintendo (akiknek a fiókján keresztül történtek a nem kívánatos vásárlások) beleegyezett a pénzvisszatérítésbe, de a cég maga nem nyilatkozott.

Az Internet Matters szervezet felmérése szerint a kétezer megkérdezett, 4-16 év közötti gyermeket nevelő szülők 26%-a tart attól, hogy mennyit költenek a gyerekek a játékokon belül mikrotranzakciókra. „Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb gyerek nem akar olyan szituációba kerülni, amikor [játékbeli] fejlesztésekre költötték a szüleik pénzét, vagy ebben az esetben FIFÁs játékosokra,” mondta Carolyn Bunting, a szervezet vezetője.

Júniusban Kerry Hopkins az Electronic Artstól (akik ugye a FIFA-sorozatot fejlesztik…) épp azt mondta az őt meghallgató miniszterek bizottságának, hogy a lootboxok etikusak és szórakoztatóak. Ezután is ezt mondaná…?

Forrás: BBC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu