PlayStation VR: új részletek szivárogtak ki a következő verzióról?

Miközben a PlayStation 5 (talán ez lesz a neve – még nem tudjuk a next-gen Sony konzol hivatalos nevét) készül már, a PlayStation VR is fejlődésen esik át eközben. (És hivatalosan csak annyit tudunk róla, hogy a PS5 számára a VR továbbra is kifejezetten fontos lesz…)

A Sony új védjegyeket regisztrált, és ezek alapján (is) megtudhatunk pár dolgot az új PlayStation VR modellről. A PlayStationLifeStyle szerint állítólag a virtuális valóság headset öt órát bír ki a lemerüléséig, szemkövető szoftverrel fog rendelkezni, és elvileg 250 dollárba (errefelé euróval és egyéb áremelő faktorokkal számolva 80 ezer forintról van szó) fog kerülni. Felbontása 2560×1440 lesz (tehát 1440p-t tud majd), 120Hz-es képfrissítést bír (azaz 120 FPS-re lesz képes), és 220 fokos látószöget tud majd. Ja, és wireless lesz! Tehát nem lesznek kábelek sem az útban.

A legújabb védjegy szerint a felhasználó fejének pozícióját képes lesz a PlayStation VR új kiadása azonosítani a beépített érzékelők révén. Aztán olyan renderelési technológiát is tud majd, hogy azon tárgyak/terület grafikája jobb lesz, ahová tekinteni fogunk, miközben a nem látott régiók és tereptárgyak felbontása romlani fog. Így elvileg egy stabil frame rate lesz kivitelezhető. A szemkövetés pedig főleg az új felhasználóknak lehet jó, hiszen így a szemünket nem fogja annyira terhelni a virtuális valóság-headset, és nem kell „rászoktatni” látószerveinket sem.

Persze mindez még egyáltalán nem hivatalos információ, és a Sony egyes funkciókat kivághat az új PlayStation VR-ből, amire megvan az esély, ha a cég továbbra is belépő modellként fog tekinteni a piacon a hardverre (ez ugyanis a helyzet a jelenlegi kiadással is). A megjelenési dátum sem ismert még, de ha a Sony komolyan gondolja, akkor lehetséges, hogy egy időpontban fog megjelenni a next-gen PlayStation konzollal, azaz 2020 vége felé, közel az Xbox Project Scarletthez lesz érdemes keresni majd a VR-headsetet is. Majd meglátjuk, hogy mennyire lesz nagy fejlődés.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu