Gears 5 cross-play: teljes lesz az élmény PC és Xbox One között

A The Coalition a Gears 5 cross-play esetében azonban tisztában van a mouse és a keyboard előnyével.

A GameSpotnak adott interjújában Ryan Cleven (aki a The Coalitionnél a multiplayer módért felelős) megerősítette, hogy a Gears 5 teljes szintű cross-play élményt kínál majd tartalmaz majd a PC és az Xbox One verziók játékosai számára. Természetesen, a kiadó tisztában van azzal, hogy az egér+billentyű irányítása óriási előnyt nyújt az Xbox gamepadjával szemben, ezért különféle „óvintézkedéseket” (extra beállítási lehetőségeket) biztosítottak.

„Örömmel jelentjük be, hogy a Gears 5-ben cross-play lehetőség lesz az Xbox One és a Windows 10-es PC-k között. A cross-play más játékmódokra is kiterjed: például az Escape módban egy remek háromjátékos coop-élmény keretében, vagy az ötjátékos hordamódban, sőt, a hadjáratot is hárman végigjátszhatjuk hasonló módon.”

Ami a PVP-t illeti, maguk a játékosok szabhatják meg, hogy deaktiválhatják-e, vagy sem, így akár be is vállalhatjuk, hogy konzolosként szembe szállunk PC-sekkel, de lehetőség lesz ezt le is tiltani.

Nemrég nyilatkozott Cleven a lootbox hiányáról és a közösségi élményről is.

„Szeretnénk a közösségtől tanulni, és azt is megtanulnánk, hogy ők miként szeretnék fejleszteni, növeszteni a pályaépítőt. Mindig csempéket kell használni mint az Escape pályaszerkesztőjében, de el tudunk olyan élményeket képzelni, amit mi – mint a Gears of War tervezői – sosem ötletelnénk ki, mert hatalmas kreativitás van a közösségben. Ezt ki szeretnénk használni, szóval amilyen hamar csak lehet, szeretnénk a [jelenleg csak a PvE Escape módban látható] pályaszerkesztőt elhozni mindegyik multiplayer módhoz.”

Monetizáció? „Eljutottunk a Gears [of War] 4-ben látott, RNG-alapú [véletlenszerű] ökoszisztémától a Gears 5-ben a közvetlen, nem lootboxvásárlós monetizációtípushoz. Azt hisszük, hogy ez jóval közelebb van ahhoz, amit a közösség szeretne. Úgy gondoljuk, hogy igazából a játékipar előtt járunk azzal, hogy elengedünk pár olyan dolgot, amit az emberek nem kedvelnek és inkább azt az élményt adjuk nekik, amit ők szeretnének,”

FORRÁS: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu