Az Epic Games fellép a hamis hírek és a fejlesztőket sértegetők ellen

Az Ooblets névre hallgató indie játék körüli botrányra már reagálnia kellett az Epic Games vezetőjének is.

A múlt héten az idén valamikor Xbox One-ra és PC-re megjelenő Ooblets Epic Games Store-exkluzív lett (és a bejelentő posztban finoman szólva is mérgezőnek nevezték az ezt kritizálókat… amúgy azért lépték meg, mert a fejlesztők garantáltak valamennyi eladást), és a játékot fejlesztő Glumberlands két fős csapata többezer gyűlölködő kommentet kapott. Többek között azért, mert egy hamisított Discord-üzeneteket tartalmazó screenshot terjedtek el az interneten. Erre Ben Wasser, az egyik fejlesztő a Twitteren reagált: „Gyorsan reagálnék a kamu screenshotra, amin állítólag azt mondom, hogy „a játékosoknak jobb helye lenne a gázkamrákban”. Értelemszerűen én sosem mondtam ezt, és zsidóként ez igazán fájt számomra. Segítene, ha jelentenétek azokat az embereket, akik terjesztik [a képet]. Most van egy videó is, ami azt állítja, hogy valós időben posztolom a kamu üzenetet, amit aztán törlök. Az emberek ezt elhiszik, mert hihetetlen az, hogy valaki ennyi időt tölt egy videó meghamisítására csak abból a célból, hogy megtámadjon engem vele, de komolyan itt tartunk.”

A szituációt nem nagyon segítette Tim Sweeney, az Epic Games vezetőjének két tweetje sem: „A közösségi feedbackre reagálva áttekintettem az Ooblets exkluzivitásának bejelentését, és a következő, hivatalos álláspontot közölném: FANTASZTIKUS VOLT!” Az Epic Games ezután hivatalosan is nyilatkozott az ügyben:

„Az Ooblets [exkluzivitásának] bejelentése egy zavaró, növekvő trendre vetített fényt, ami aláássa a nyilvános értekezést. A trend nem más mint a koordinált és előre megfontoltan létrehozott hamis információk terjesztése kamu screenshotokkal, videókkal és technikai elemzésekkel, amihez még hozzávehető a partnereink zaklatása, a gyűlölködő témák hirdetése, és az ellenkező nézettel rendelkezők megfenyegetése is. Az Epic sok játékfejlesztővel és más partnerekkel is együtt dolgozik azon, hogy a jövőnek felépíthessük azt, amiről azt hisszük, hogy egy egészségesebb, jóval inkább versengőbb, több [online] boltból álló világ lesz. Teljesen kitartunk emellett, és gyorsan támogatni fogjuk ezen kihívások során a partnereinket. Sok köszönet jár azoknak, akik továbbra is folytatják és támogatják a játékiparról szóló egészséges, őszinte párbeszédet, és elutasítják a sértegetés minden formáját.”

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu