A Rebellion büszke az Epic Games Store eredményeire [VIDEO]

Jason Kingsley, a Rebellion vezérigazgatója a Gamesindustrynak a Develop Brightonon beszélt az Epic Gameshez köthető élményeiről. Igencsak pozitív véleménnyel volt a cégről és az ajánlatukról.

„Általában úgy gondolom, hogy nem csinálnék exkluzív [játék]okat, de megértem az Epic ezzel kapcsolatos pozícióját, és őszintén, elképesztően sokat fizetnek azért, hogy felépítsék a boltjukat. Minden dicséret megilleti őket – fantasztikus, és igen, egy keveset elveszünk a pénzükből. [A Zombie Army 4: Dead War exkluzívvá való tétele] kizárólag egy üzleti döntés volt. Tudtam arról, hogy az Epic exkluzív megállapodásokat köt, de akkoriban nem kaptunk erre ajánlatot tőlük. Nem nagyon hittem abban, hogy meglépik, mert általában a hatalmas címeket célozzák meg. [erre remek példa például a Metro: Exodus, vagy a Shenmue III is -a szerk.] Értelemszerűen a Zombie Army 4: Dead Wart ennek tekintik, ami remek – ez jó [pénz]bónusz számunkra. Igencsak lenyűgöztek az általuk felajánlott számok. Néha a Rebellion, mint független fejlesztőnek meg kell ragadnia az esélyt. Ha valamit felajánlanak… néha megosztod a kockázatot és a jutalmat,” mondja Kingsley. Tehát lényegében kizárólag a pénz miatt döntöttek úgy, hogy ők is az Epic Games Store oldalára állnak. Tehát mondhatjuk, hogy Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója őket is lefizethette. Ha maga Kingsley is felhozta a pénzt, akkor miért ne állíthatjuk ezt?

Szerinte az Epic Games Store felbukkanása felrázhatja a Valve Steamjét is: „Szerintem részben egy kis seggberúgásnak is számít az, ha egy új konkurens belép a piacra. Ettől gondolkodni kezdesz. Arra gondolok, hogy a fejlesztők előállnak egy brilliáns játékkal, és… ettől koncentrálsz a saját játékodra is. Ez ugyanúgy vonatkozik a multikra is.”

A Zombie Army 4: Dead War jelenleg konkrét megjelenési dátummal nem rendelkezik. Az E3-on bejelentett (és előtte már kiszivárgott és általunk is taglalt…) játék valamikor 2020 elején fog jönni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-n az Epic Games Store-ra. A Steam megjelenés valószínűleg 2021 elején lesz esedékes.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu