[GC 2019] Death Stranding: a vizelés örömei [VIDEO]

Ahogy azt megszokhattuk, Hideo Kojima játéka a Death Stranding furcsa lesz. Eléggé furcsa.

Három videó került bemutatásra a Gamescomon a Death Strandingből. Az elsőben Mamát ismerhetjük meg. Őt Margaret Qualley formálja meg. Kojima szerint több karakter is fel fog bukkanni a Death Strandingben, és mindegyiknek a fő sztoritól különálló melléktörténete lesz. Mamáé arról szól, hogy az ő babája „a másik oldalon” született meg, és csak a köldökzsinór tartja egymást össze, és emiatt nem tud elmenni onnan, ahol jelenleg tartózkodik, mivel a babája csak ott létezik a túloldalon. A másodikban Deadman kerül bemutatásra. Őt Guillermo del Toro alakítja. Elmagyarázza, hogy a BB Pod (Bridge Baby Pod) a halottak világához csatlakozik, így lényegében a babának (babáknak) meghatározó szerepe van a játék történetében. (Itt szóba került az obligát kapcsolatépítés is.)

A harmadik videóban játékmenetet láthatunk… illetve Sam vizelését is, amire egy gomba kezd kinőni a fűből. (Kojima szerint ha többen vizelünk egy helyen, akkor valami csodálatos fog bekövetkezni…) Ebben a videóban is láthatunk egy cameot (több is lesz!), mégpedig Geoff Keighley révén, ugyanis a The Game Awards vezetője is felbukkan a játékban. Sam babája elkezd sírni, és a DualShock 4 mozgásérzékelésével kell majd megnyugtatni őt – de nem szabad túl gyorsan rángatni a kontrollert.

Keletről nyugatra tartva kell a töredezett városokat és embereket egymáshoz csatlakoztatni, miközben például a terroristákat el kell kerülnünk. Eközben találkozunk rejtőzködő emberekkel (Prepperekkel) is, akiknek nincs jelentősége a fő sztoriban, de Kojima szerint érdemes hozzájuk kötődni, hátha adnak valami hasznosat. Az ilyen csatlakozások révén érzékelni fogják valahogy, hogy mi másokhoz kötődünk világszerte online, de erről Kojima további részleteket nem közölt. Végezetül a vizelés: nem lehet forgatni eközben a kamerát, és nem lesz Samnek, a játék főhősének lehetősége a mások közelében pisilnie sem.

A Death Stranding november 8-án fog megjelenni PlayStation 4-en, és nagy valószínűsége van annak, hogy később PC-n is feltűnhet (ugyanis a dobozképen nincs exkluzivitásos felirat…).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu