Star Citizen: a Squadron 42 bétáját, a régóta várt sztorimódot elhalasztották

A hírt a Cloud Imperium Games Star Citizen egyjátékos módján dolgozó csapata jelentette be.

Múlt év végén a a Cloud Imperium Games végre kiadott egy részletes „roadmapot” (fejlesztési „útvonalat”) a rendkívül ígéretes Squadron 42-ről, amelynek a kampány módját 2020 második negyedévére tervezték, de a rendkívül látványos űrszimuláció rajongóinak sajnos még várniuk kell egy kicsit, hogy a Star Citizen sztorimódját élvezhessék, lévén a bétaverziót a harmadik negyedévre tolták el.

„Biztos észrevettétek, hogy a Squardon 42 bétáját 12 héttel elhalasztottuk a roadmap update-tel, de ez egy szükséges lépés volt, miután a fejlesztés általános iramát megváltoztattuk, amelynek – reméljük – pozitív hatása lesz a végső játékra.” – írták a Star Citizen fejlesztői a hivatalos blogjukon.

A Chris Roberts által irányított csapat arra a döntésre utal, hogy immár különböző kisebb csapatokat dedikáltak a Star Citizen különböző részeinek továbbfejlesztésére. Az összes csapatnak saját deadline-jaik és kitűzött céljaik vannak, amelyeket össze kell egyeztetniük a játékot érintő általános update-ekkel is.

A Kickstarterként induló projekt 233 millió dollárt „kalapozott össze” a rajongóktól, de a fejlesztést nagyon durva botrányok is övezték: még májusban írtunk arról, hogy a Forbes arról írt: a fejlesztés megrekedt, Chris Roberts ostobaságokra, vagy felesleges dolgokra költi a tekintélyes tőkeforrást és leginkább emiatt nem haladnak a fejlesztéssel.

Hogy ez mennyire igaz, vagy rosszindulatú rágalom, azt innen nehéz megítélni (a Forbes azért igencsak nagy névnek számít a médiában), mindenesetre a játék multiplayer bétáját már most is kipróbálhatják a rajongók, és általában véve elégedett reakciókat lehet erről hallani.

Reméljük egyszer végre elkészül ennek az epikus projektnek a végleges változata és akkor mindannyian elmondhatjuk, hogy megérte az extra várakozási idő…

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu