Death Stranding: annyira avantgárd, hogy még Hideo Kojima sem érti a saját játékát

Az egész világ kíváncsi rá, milyen lesz a Death Stranding. Ezek szerint maga Hideo Kojima is.

A legendás japán alkotó szerint teljesen új műfajt fog teremteni majd játéka. Bár a japán designer már tengernyi videót mutatott be a nagyérdeműnek, a nyílt világú „kapcsolatteremtős” akció-kalandjátékából, továbbá hamarosan újakat is fog még mutatni, még mindig nem világos, hogy az egész játék miről szól. Hideo Kojima egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy ez számára sem világos, illetve azt is nyilatkozta egy friss interjúban, hogy általában véve maga sem érti a játékot.

Hideo Kojima egész konkrétan a következőket állította a Financial Times-nak adott interjújában: „Death Stranding… én még most sem értem ezt a játékot. […] Világnézete, játékmenete, mindez új számomra. Az én küldetésem az volt, hogy egy olyan műfajt hozzak létre, amely még nem létezik, és ami mindenkit meglepetésként fog érni. Nyilván, bőven van ebben kockázat… […] Vannak olyan filmes történetek, amelyeket az én generációm talán hihetetlennek tart, de ezeket a játékosok nemzedéke már egyáltalán nem látja furának.”

„Ha valami olyat tartasz a kezedben, ami úgy néz ki, mint egy banán, de te ’almának’ nevezed el, akkor az művészetként fog működni. De ez nem érvényes a játékokra. Olyan dolgokat alkotunk, amelyek interaktívak. A banánnak mindenképp fogyaszthatónak kell lennie, miután lehámoztad a héját. Az autóknak vezethetőknek kell lenniük. A játékok interaktívnak és élvezetesek kell, hogy legyenek, kell lennie egy realitásnak, amelyben a háttérben rengeteg ember munkálkodik, hogy mindez megvalósulhasson. […] Ez amolyan művészet által vezérelt szolgáltatás-ipar.” – fogalmazta meg a japán fejlesztő.

Nagy eséllyel Hideo Kojima szavai olajként hatnak majd a tűzre olyan gamereknél, akik eddig is szkeptikusak voltak a játékkal kapcsolatban, de még talán azok is meginogtak, akik eddig szinte vakon bíztak a japán designer-zseniben. Kicsit Peter Molyneux-re emlékeztet már ez a hatalmas öntömjénezés, már csak az a kérdés, vajon Kojima bizonyít-e majd a végeredménnyel…

A Death Stranding november 8-án fog megjelenni – bár egyelőre csak PlayStation 4-re, de már szinte biztos, hogy ez nem tart örökké. A játékot legközelebb a közelgő Tokyo Game Show-n mutatják be.

Forrás: Financial Times

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu