Nagyobb sebességre kapcsolhat a Mozilla

TECH HÍREK – A Mozilla lassan elkezdi gyorsítani a még mindig népszerű böngészőjének, a Firefoxnak frissítését, azaz gyorsabban jelenhetnek meg az újabb verziószámmal ellátott „tüzes rókák”…

A Mozilla egy blogposztban közölte, hogy a céljuk az, hogy négy hetente adjanak ki egy új verziót, legyen szó a számítógépes vagy Androidos verziókról. Azaz a kiadási ciklusuk sebességét közel megfeleznék (jelenlegi tempójuk ugyanis 6-8 hét). Ez a lépés lényegében válaszlépés a felhasználók igényeire, és 2020 első negyedévétől kezdik a gyorsításukat, a 74-es verziótól kezdve.

„A négy hetes ciklusokkal jóval agilisebbek lehetünk, és gyorsabban szállíthatjuk ki [a felhasználóinknak] a funkciókat, miközben megőrizzük a szigort és kellő gondosságot, amik szükségesek egy csúcsminőségű, stabil megjelenéshez. Továbbá, az új funkciókat és az új web APIk [Application programming interface – magyarul alkalmazásprogramozási felület – a szerk.] implementációját gyorsabban adhatjuk a fejlesztők kezébe. (Ez az, amit mostanában csináltunk például a CSS implementációkkal és frissítéseivel.)”, írja a Mozilla, akik szerint a Firefox Nightly-hoz hasonló tempóban jönnek a béta változatok, nem pedig hetente kétszer.

Esélyes, hogy a Mozilla ezzel próbál lépést tartani a Google-lel, akiknek Chromium alapjait használja a Google Chrome, az Opera (ők már 2013 óta), sőt, mostanában már a Microsoft böngészője, az Edge is. Szerintük nem jó az, hogy az ipar erősen kezd egy alap fejé hajolni: „Szociális, polgári és személyi feljogosítási szempontból borzalmas az alapvető online infrastruktúrák kezelésének átadása egyetlen cégnek. Ezért létezik a Mozilla. Nem azért versengünk a Google-vel, mert ez egy jó üzleti lehetőség, hanem azért, mert az internet és az online élet egészsége a versengésen és a választás lehetőségén alapul. Ezek attól függenek, hogy a fogyasztók képesek választani és valami jobbat akarni, és ezáltal cselekedni,” írta még decemberben Chris Beard, a Mozilla vezérigazgatója.

Ha nem lesznek bugosak a gyorsabban kiadott Firefox buildek (a Windows 10 esetében nem jött valami jól a kétevenkénti hatalmas frissítések), akkor jól járhatunk vele.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu