Mafia-sorozat: vajon felújítást kaphat az első két játék?

A Take-Two arcfelvarrást adhat a legendás Mafia játéksorozat első két részének.

A Mafia: The City of Lost Heaven 2002 augusztusában jelent meg PC-re (és rendezője az a Daniel Vávra volt, aki tavaly februárban egy új IP-vel, a Kingdom Come: Deliverance-szal támadott). Nagy sikere volt, így 2004 elején érkezett egy… nem épp tökéletes PlayStation 2 és Xbox port. Az Illusion of Softworks nyolc évvel később, már 2K Czech néven jelentkezett a folytatással, a Mafia II-vel, ami 2010 augusztusában jött ki PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re (majd 2011 decemberében Macre). Ez már kicsit más volt, de még érzékelhető volt az olasz maffiaháború klasszikus elgondolása egy évtizeddel korábbról. (A Mafia III-ba pedig ne menjünk bele.)

Nos, a Take-Two Interactive, a kiadó, az amerikai szabadalmi hivatalnál (USPTO – United States Patent and Trademark Office) regisztrált három Mafia védjegyet augusztusban. Három: lehetséges, hogy az első két rész esetében csak meghosszabbítják a védjegyüket az elnevezésre (linkelni nem sok értelme van, mert lejárati ideje van a linknek, úgyhogy a két kép megteszi….), de van egy harmadik is, ami lehetséges, hogy már a Mafia 4-hez lesz szükséges… csakhogy a Hangar 13, a Mafia III fejlesztőcsapata elvileg 2018 elején törölte az elképzelését (a Mafia 4 ugyanis az 1970-es években játszódott volna Las Vegasban, ami nem is rossz elképzelés), és azóta egy be nem jelentett AAA játékot hegeszt a tizenhármas hangár, akiknek az új logója is felbukkant az USPTO weboldalán…

Az első rész a mai PC-ken tökéletesen elfut, csak a licenszek lejárata miatt a zenéktől búcsút vett a Steam kiadás. (Úgyhogy trükközni kell az eredeti élményért….) Érdekes ötlet lenne szebbé tenni, mert hangulatában nem is volt rossz a Lost Heaven városában zajlódó háború. A második rész esetében sem tűnik kizártnak a felújítás. Ha pedig lesz negyedik rész, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Jelenleg még semmi sem megerősített, úgyhogy puszta spekuláció az egész a mi részünkről is.

A Mafia: The City of Lost Heaven retrotesztjét itt olvashatjátok!

Forrás: VG247

 

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu