Polgári peres eljárás a Nintendo ellen: már a Switch Lite is érintett

A Nintendo Switch mellé a mindössze pár napja megjelent Switch Lite is bekerült az ügyvédek látáskörébe.

Még július végén írtunk arról, hogy a Nintendo ellen polgári peres eljárást kezdeményez a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith névre hallgató jogi cég a driftelés miatt, amit a Joy-Conok használata során lehet érzékelni. A driftelés révén a Joy-Con úgy érzékeli, hogy az analóg kar valamelyik irányba le van nyomva, holott nem ez a helyzet, így konkrétan saját magától mozog mondjuk balra a mi inputunk nélkül. A driftelés elkerülhető, ha az analóg karnál található belső szenzorokat tisztán tartjuk, ugyanis a por, kosz miatt szokott a legtöbbször a hiba felmerülni – ez pedig lényegében a Nintendo Switch hardveres hibájának talán legkomolyabbika.

Most emellé beszáll a Nintendo Switch Lite is. A Polygon arról tudósít, hogy bár a Nintendo bevállalta a driftelő Joy-Conok ingyenes javítását, a polgári peres eljárás módosításra került a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith oldalán. Ők ugyanis ezt a bekezdést mellékelték a jogi ügyük bevezetőjéhez: „A [Nintendo] Switch Lite a jelentések szerint szintén drifteléstől szenved a növekvő számú online panaszokból kiindulva. A Nintendo tudott a driftelési hibáról, továbbá a kontrollerével és a joystick hardverével kapcsolatos problémákról, és mégis úgy határozott, hogy ezeket implementálja a Switch Lite-ba anélkül, hogy először kijavítaná a hibákat.” Ez bizony rövid, de velős jellemzése a még mindig formálódó ügynek, aminek nagy valószínűséggel rossz vége lesz a Nintendo szemszögéből.

A három ügyvéd – név szerint Benjamin F. Johns, Andrew W. Ferich és Alex M. Kashurba a Chimicles térfeléről – biztosan ráharapott valamire, ugyanis a Nintendo Switch Lite (amit dokkolni sem lehet) így nem olyan egyszerűen javítható, ugyanis a Joy-Conok be lettek építve a hordozhatóbb N platformba. Így az ingyenes cserével a Switch Lite-tól magától is búcsút kell vennünk addig, amíg a Nintendo ki nem javítja a problémát.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu