Távozik a PlayStation egyik vezetője!

Andrew House után újabb neves távozó a Sony-tól.

A Sony a weboldalán jelentette be – igaz, japán nyelven -, hogy a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios elnöke, Shawn Layden elhagyta a Sony Interactive Entertainmentet. „Nagy érzésekkel jelentjük be, hogy a [Sony Interactive Entertainment] Worldwide Studios elnöke, Shawn Layden eltávozik a Sony Interactive Entertainmenttől. Az előrelátó vezetési megközelítése nagyon hiányozni fog. Sok szerencsét kívánunk a jövőbeli elfoglaltságaihoz, és mélyen hálásak vagyunk a több évnyi szolgálatáért. Köszönünk mindent, Shawn!”, tette hozzá a PlayStation hivatalos Twitter-fiókja.

Layden még 1987-ben csatlakozott a Sony céges kommunikációs részlegéhez Tokióban, és Akio Moritának, a Sony társalapítójának kommunikációs menedzsereként dolgozott több éven át. A PlayStation elrajtolásakor már a nemzetközi szoftverfejlesztést felügyelte az akkor még Sony Computer Entertainment (SCE) néven futó cég londoni stúdiójában 1999-ig, amikor is az SCE európai alelnöke lett. Ezt a posztot 2007-ig tartotta, majd a SCE japán ágazatának elnökévé lépett elő 2007 októberében – ezt a posztot 2010 márciusáig tartotta. 2010-ben a Sony Network Entertainment International egyik alapító tagja, továbbá felelős alelnöke és vezérigazgatója volt. 2014-ben átvette Jack Trettontól az SCE amerikai elnöki tisztjét, és innentől őt láthattuk a PlayStation Experience-en, vagy az E3-as konferenciákon. 2018 márciusában Layden munkája a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios felé fordult, hogy „a platformot meghatározó tartalmakat biztosítson, ami segítségével a SIE növekedhet”. Ez lenne Layden karrierje a Sony-nál.

További részleteket a Sony nem közölt még, így nem tudjuk, hogy pontosan ki is lesz az utódja (remélhetőleg arc is társul a névhez), és még az sem ismert, hogy Shawn Layden (akiről bennünk az maradt meg, ahogy egy Crash Bandicoot pólóban lépett a 2015-ös PlayStation Experience-en a közönség elé, mielőtt a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy bejelentésre került volna a 2016-os E3-on) hol folytatja.

Mindenesetre sok szerencsét kívánunk Laydennek – vajon ki fogja átvenni az ő pozícióját? (És ezt mikor fogják bejelenteni?)

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu