Véget ért Randy Pitchford egyik pere

Miközben a Duke Nukem 3D World Tour miatt vannak még jogi gondjai a Gearbox főnökének, legalább a korábbi jogi tanácsadójával való pereskedésnek vége lett.

Randy Pitchford és Wade Callender között hosszú ideig tartott az ügy – a Hollywood Reporter jól összefoglalta: 2018 végén kezdődött az ügy, amikor is Callender szerint őt Pitchford és a Gearbox nem fizette ki a szolgáltatásaiért, ami miatt távoznia kellett a cégtől, míg a Gearbox szerint ők fedezték Callender személyes jogi költségeit és kölcsönét, továbbá egy céges hitelkártyát engedély nélkül túlzott költekezésre használt. Persze nem lenne a Gearbox Gearbox, ha nem lenne személyes vonala az egésznek: szerintük Callender a céges kártyáját testépítésre használta, mire ő azzal vádolta Pitchfordot, hogy elszipkázta a cég profitját olyan rendezvényekre (Peacock Party – Pávapartinak lehetne magyarul fordítani), ahol „felnőtt férfiak állítólag kiskorúak előtt mutatták meg magukat” – igen, úgy. (Meg szerinte Pitchford pendriveján gyermekpornográfia volt, de az előző gondolatból ez valahol sejthető volt…) Az ügy tovább bonyolodott úgy, hogy Callender arra kérte a bíróságot, hogy a Gearbox kapjon szankciókat azért, mert a cég nem biztosított a bíróságnak az ügyhöz szükséges dokumentumokat.

A meghallgatás szeptember 25-én lett volna, de a pereskedés véget ért nem sokkal előtte. Pitchford és Callender is arra kérte a bíróságot, hogy függesszék fel az ügyet, mivel „egymás között megoldották” a vitát (oda-vissza beperelték ugyanis egymást), így mindkét félnek csak a saját ügyét érintő jogi költségekkel kell számolnia. „Az ügyben érintett összes bizonyíték áttekintése során a jogi tanácsadó véleménye az volt, hogy a Randy Pitchford ellen felhozott vádak alól ő felmentésre kerüljön a bizonyítékok miatt; a felek közötti félreértések korrigálásra kerültek és egymástól bocsánatot kértek. Mivel a felek kölcsönösen titoktartást fogadtak, további közlemények nem várhatóak,” olvasható az ügyet lezáró dokumentumban.

Úgyhogy Pitchford egyet kipipálhat, de most Robert „Bobby” Prince ellen kell felvennie a kesztyűt: ő azért perelte be a Gearbox-Pitchford-Valve hármast, mert engedély nélkül került felhasználásra a Duke Nukem 3D-hez komponált zenéje a Duke Nukem 3D: World Tourban. (Erről korábban részletesen is szó esett.)

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu