MediEvil: egymásnak feszül a PS1-es eredeti és a remake [VIDEO]

Összehasonlító videóval jelentkezik a PlayStation Underground, amin igazán tisztán kivehető, hogy az Other Ocean alkotása mennyire maradt hű a PS1-es eredeti MediEvilhez.

„Amikor elkerülöd a Hilltop mauzóleum tetején a kőköpőket, legyorsulod a veszélyes farmereket a Scarecrow Fieldsen, vagy amikor az Ant Caves-ben a hatalmas dolgozó hangyák ellen védekezel, tudhatod, hogy Sir Dannek sok tennivalója van, de nincs ok a félelemre! Bár az utazásod során elmondhatatlan hordákkal találod szemben majd magad, egy hőscsoport veled lesz, hogy segítsen, és hogy Sir Dannek egy folyamatosan bővülő fegyver- és pajzsrepertoárt biztosítson a küldetésének könnyebbé tételéért. A megigézett kardoktól kezdve a hatalmas kalapácsokon át az íjig és nyílig, késdobálásig és baltákig, okosan kell használnod a fegyvertárad, különben elveszted a fejed. (Megint.)

Még ha ismerős is Dan első kalandja, minden, amire emlékszel (és amire nem!), visszatér olyan formában, amitől megszédülsz. A teljes grafikai átdolgozáson, a fejlettebb kamerarendszeren, és egy vadonatúj narrátoron (akit egy veterán szinkronszínésznő, Lani Minella keltett életre) túl egy halom titkot adunk ehhez a PlayStation-klasszikushoz, és alig várjuk, hogy „kiássátok” őket,” írta még régebben a fejlesztőcsapat a MediEvilről, ami tényleg a PS1 egyik klasszikusának nevezhető még ma is. (Ezért is kapott rövid úton egy folytatást, amivel kapcsolatban nem lepődnénk meg, ha a Sony felújíttatná majd azt is, ha az első rész remake-je az elvárt szinten fogy majd.)

Sokat nem is kell várni már Sir Daniel Fortesque visszatérésére, ugyanis a csontvázlovag ebben a hónapban már fel fog bukkanni a PlayStation 4-en (és csak azon, elvégre egy exkluzív franchise-ról beszélhetünk). A MediEvil remake október 25-én fog megjelenni, így az a nap eléggé tömött lesz (konkrétan az év egyik legforgalmasabb napja: Call of Duty: Modern Warfare, The Outer Worlds (kivéve Switch), MediEvil – három nagy játék egy napon, plusz ekkortól lesz kapható a Fallout Legacy Collection is, amiről nemrég írtunk…). Az összehasonlítás pedig nagyon jó – ahhoz képest a PS1-es eredeti is igencsak jól néz ki még ma is…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu