Ray tracing-felújítást kezdeményez az Nvidia!

Az Nvidia terve az, hogy több régebbi játék is olyan módon kapjon felújítást, hogy a mostanában trendinek nevezhető (ám még nem elterjedt) technológia, a valós idejű sugárkövetés bekerüljön.

A DSOGaming fedezte fel, hogy az Nvidia jelenleg egy tapasztalt producert keres az Nvidia Studios csapatához, hogy egy RTX Remaster-projekt vezetője legyen. Az álláshirdetésből lefordítunk egy részletet: „kiválasztjuk az utóbbi néhány évtized legnagyobb címeit, és elhozzuk a sugárkövetéses korszakba őket úgy, hogy modern vizualitást adjunk nekik, miközben megőrizzük a játékmenetet, ami oly naggyá tette őket.” Ez nem hangzik rosszul. Szóval úgy tűnik, hogy a Quake II esetében elkövetett sugárkövetéses (RTX) projekt egy teszt volt, és a nagy siker révén úgy gondolja a GPU-gyártók egyike, hogy akkor ezzel lenne érdemes foglalkozni. (Miközben az AMD a next-gen konzolokban is felbukkan a processzor és a videóchip révén.)

„Az Nvidia elindít egy izgalmas, új játékremasterelési programot. Kiválasztjuk az utóbbi néhány évtized legnagyobb címeit, és elhozzuk a sugárkövetéses korszakba őket úgy, hogy modern vizualitást adjunk nekik, miközben megőrizzük a játékmenetet, ami oly naggyá tette őket. Az Nvidia Lightspeed Studios felveszi a kesztyűt egy olyan címmel, amit ismertek és szerettek, de erről itt nem beszélhetünk! Egy tehetséges, elhatározott fejlesztőcsapatot építünk, ami készen áll a gyors munkakezdésre,” írja a teljes hirdetés.

Az Nvidia Lightspeed Studios 2015-ben alapították, hogy klasszikus PC-s játékok kapjanak remastert vagy remake-et, hogy végül azok az Androidos eszközökön felbukkanhassanak. De úgy tűnik, hogy a „fénysebességgel” közlekedő stúdió tovább fejlődik, hogy már a sugárkövetéses technológiára koncentráljon, és azzal az Android helyett (vagy mellett?) a PC is a célkeresztükbe kerüljön.

Már csak az a kérdés, hogy a jelenleg még csak az Nvidia GeForce RTX videókártyákban elérhető technológia (ami jövő év végén a PlayStation 5-ben és az Xbox Project Scarlettben konzolokon is felüti a fejét) milyen népszerű játékban kapja meg azt az RTX-kezelést…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu