Francis Ford Coppola, A keresztapa rendezője „megveti” a Marvel-filmeket

MOZI HÍREK – Francis Ford Coppola nemcsak egyszerűen támogatta Martin Scorsese „vidámparkos”, negatív véleményét a Marvel-filmekről, hanem még emelte is a tétet!

Martin Scorsese után Francis Ford Coppola is alaposan beleszállt a Marvel-filmekbe. Egy az AFP-nek adott interjúban, melyet a Yahoo News vett át, ugyanis nemcsak egyszerűen támogatta saját generációjának legendás rendezőkollégáját, de még rá is tett két lapáttal, azáltal, hogy egyenesen „megvetésre méltónak” titulálta ezeket az alkotásokat.

„Amikor Martin Scorsese arról beszélt, hogy a Marvel-filmek nem tekinthetők mozinak, azért kell vele egyet érteni, mert a filmtől elvárjuk, hogy tanítson valamit, hogy adjon valamit, hogy felvilágosítson, hogy új ismeretet nyújtson, hogy inspiráljon.” – fejtette ki a nyolcvanéves filmrendező. „Nem tudom, mit meríthet abból valaki, hogy ugyanazt a filmet nézi meg újra és újra. Martin szerintem még jóindulatú volt, hogy csak annyit mondott, hogy ez nem mozi. Még csak megvetésre méltónak sem nevezte, én viszont igen.”

A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most legendás rendezője tehát nem válogatta meg a szavait a témában. A nagy Marvellel kapcsolatos polémia több mint két hete azzal indult, hogy Martin Scorsese kijelentette, hogy rossznak tekinti a szuperhősfilmeket, sőt, nem is tartja őket igazi filmeknek, hanem „vidámparkoknak”, végig sem bírja ezért nézni ezeket.

A MCU-tól először James Gunn szólalt meg: elszomorította Scorsese véleménye. „Nem kedvelem azokat az embereket, akik úgy ítélnek meg valamit, hogy nem is látták.” – nyilatkozta A galaxis őrzői-filmek és az új Öngyilkos Osztag rendezője. Később Samuel L. Jackson (Nick Fury) és Robert Downey Jr. (Vasember) is megszólaltak a témában: Jackson szerint „mindenkinek megvan a maga véleménye és ezzel nincs is probléma”, Downey Jr. szerint pedig fontos meghallgatni mindenkit, de szerinte „semmi értelme nem volt” Scorsese nyilatkozatának. Scorsese nem nyugodott le ezekre a válaszokra sem és folytatta kulturális háborúját: azt tette még hozzá korábbi véleményéhez, hogy szerinte a moziknak ki kellene állniuk a történetközpontú filmek mellett a Marvel produktumaival szemben.

Kicsit visszatérve Coppolára és elrugaszkodva a rendezők és filmes stílusok „cicaharcától”: a legendás, idős direktor jelenleg sem pihen és a Megapolis című filmjén dolgozik, amely egy utópiáról szól és Coppola saját bevallása szerint sokkal ambiciózusabb, mint az Apokalipszis most, egyik kedvenc filmem, melynek remake-jét nemrég értékeltem 10/10-re minden téren. Várjuk tehát a Megapolis-t szeretettel, remélem, legalább akkora filmtörténeti klasszikussal örvendeztet meg a veterán rendező, mint a vietnámi háborúról szóló víziója…

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu