Kapásból két Diablo játékot is bejelent nemsokára a Blizzard?

A Blizzard mostanában nem valami jó hírű (már több amerikai politikus is bipartizánként kéri a céget a stratégiájának átgondolására…), és talán pont ezzel igyekszik a cég majd helyreállítani a renoméját.

A Blizzard körül már jó két hete forró a levegő, és lényegében mindenről beszámoltunk Blitzchung, egy tajvani Hearthstone eSport-játékos kitiltása óta. A cég pedig igyekszik a népet kerülni, ami miatt a new york-i Nintendo-boltban megrendezni tervezett Overwatch Nintendo Switch portjának buliját is lemondta. De a BlizzCont, nos, azt egyszerűen nem mondhatja le: hogy festene az, ha a Blizzard kevesebb mint két héttel előtte bemondja, hogy bocsi, de idén nem?

Egy Blizzardos insidernek nevezhető illető (Ashe-ről, az Overwatch egyik karakteréről idő előtt tudott) ezt írta a Twitteren: „Azoknak, akiket ez érdekel: a Diablo 4 és a Diablo 2 remaster is bejelentésre fog kerülni [a BlizzConon].” (Azt is még hozzátette egy válaszban, hogy az Overwatch új hősét nem jelentik ott be, mivel a csapat „minden erőforrását abba fekteti, hogy a lehető leggyorsabban kiadhassa az Overwatch 2-t”.) Ez a Blizzard terve arra, hogy egyrészt a Diablo rajongóit lenyugtassa (mert tavaly szépen felhúztak mindenkit, amikor bejelentették a Diablo: Immortalt… mobil platformokra), másrészt pedig ez az a csali, amivel szeretnék a Hong Kongban tüntetők mellett kiállók figyelmét elterelni.

A Diablo 4-ről már hallottuk, hogy készül, úgyhogy annak bejelentése a BlizzConon nem tűnik logikátlannak, ahogy a Diablo második részének felújítása sem, ugyanis a Blizzard idén már dobott egyet a World of Warcraft Classickal, úton van a Warcraft III: Reforged (az első három játékmenetes videó már megtekinthető), és korábban a Starcraft is kapott egy kisebb arcfelvarrást.

Már csak az a kérdés, hogy miként fogja a Blizzard elkerülni, hogy a BlizzConon az addig csendes tüntetők ott hirtelen Hong Kong felszabadulását kívánják? Mert nem az a kérdés, hogy bekövetkezik-e ez az esemény, hanem az, hogy mikor kerül erre sor.

Forrás: Twitter

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu