Már három Vampire: The Masquerade játék készül!

Eddig kettő Vampire: The Masquerade játék volt tudott. Most már háromról van szó… de mi kettőről értekezünk most.

Kezdjük az újjal. A Bigben Interactive bejelentette, hogy 2021-ben érkezik egy új, narratív RPG, aminek a neve Vampire: The Masquerade – Swansong lesz. Ezt ugyanaz a Big Bad Wolf csapat fejleszti, akik nagyot meneteltek a The Councillal, ami mert RPG-elemeket betolni a Telltale epizodikus formulájába. „A stúdióban hosszú ideje szenvedélyes rajongói vagyunk a Vampire: The Masquerade-nek, egy asztali RPG-nek. Több éve akartunk már egy olyan videojátékot csinálni, amit ez az univerzum (a Sötétség Világa) inspirált. Ez a projekt teljesen összeillik a Bigben céljával, hogy kibővíthesse a narratív műfajú játékok könyvtárát. Boldogak vagyunk, hogy közösen leleplezhetjük ezt,” mondja Thomas Veauclin, a Big Bad Wolf kreatív-, és művészeti rendezője. „Korábban (asztali) RPG játékok szerkesztője és kiadója is voltam, illetve egy RPG-s magazin főszereksztője. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatom bizonyítéka annak, hogy számomra mennyire fontos személyesen ez a projekt. Ahogy én is, sokan régóta várunk ennek a kultikus játéknak egy új adaptációjára, amit a generációjának egyik legtehetségesebb stúdiója fogja fejleszteni,” mondja Benoit Clerc, a Bigben kiadói vezetője.

Ez az RPG a Vampire: The Masquerade ötödik kiadásán alapul majd, és benne három vámpírt irányíthatunk, akik a Camarilla (a vámpírok legtöbbje ebbe a titkos társadalomba tartozik) eltérő klánjaihoz tartoznak. A történeteik egymásba fonódnak, és eltérő szemszögekkel találjuk szembe magunkat. A célunk a klánunk megvédése, az igazság kiderítése, továbbá a Masquerade szigorú betartása (szuperképességeket az emberek láttára TILOS használni!) lesz. Megjelenési dátum nincs, 2021-ben jön valamikor, és amiatt már esélyes, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett kapja majd.

Korábban már beszámoltunk a Vampire: The Masquerade – Coteries of New Yorkról is. Ez is az asztali RPG ötödik kiadásán alapul, és a Draw Distance már konkretizálta, hogy a játék (ami narratív kalandjáték lesz, vizuális novellás elemekkel) december 4-én fog megjelenni Steamen, 2020 első negyedévében Nintendo Switch-en, és tárgyalnak a PlayStation 4-es éx Xbox One-os portokról a Paradox Interactive-val, akik jelenleg a Sötétség világának IP-jét birtokolják.

Szóval készül a Bloodlines folytatása (elhalasztva – erről beszámoltunk pár napja), nemsokára itt a Coteries of New York, és 2021-ben jön a Swansong is. A Vampire: The Masquerade erősen feltámadt az utóbbi egy évben…

Forrás: DSOG, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu