Kitiltották PewDiePie-t Kínából

A Kínai Kommunista Párt banhammere PewDiePie-ra csapott le.

Felix Kjellberg, azaz PewDiePie legújabb videójában jelentette be egy képpel, hogy mi történik akkor, ha a PewDiePie kifejezésre keresnénk Kínában – egyetlen találat sem ugrik fel, és ezt több kínai internetező is megerősítette, azaz ők sem képesek a svéd YouTuber videóit megtekinteni a nagy kínai tűzfal mögül. (Kivétel persze az, ha az újrafeltöltött videókat keressük – ezt a cenzorok szépen kihagyták a többi weboldalon.)

„Na srácok, megcsináltuk. Kitiltottak Kínából. Jól hallottad. Miután a Hong Kongban zajló tüntetésekről beszéltünk, majd megmutattam a vezetőjüket [mármint Kína vezetőjét, Xi Jinpinget – a szerk.] mint Micimackó, ki tiltottak Kínából. Ha most rákeresel bármire, ami PewDiePie-jal kapcsolatos bármi, Reddithez köthető fórumon Kínában vagy ha a YouTube ajánlott videóit nézed, teljesen üres mindegyik. Csak röhögök ezen, de elnézést kérek, ha Kínában vagy, és az én videóimat próbálod megtekinteni. Ez valamennyire szívás…”, mondta Kjellberg, a YouTube egyik legtöbb feliratkozóval rendelkező felhasználója a videóban.

A kitiltást elvileg elérő videóban PewDiePie több mémet megmutat, és az egyik közülük Micimackót hasonlítja Xi Jinpinghez. Előbbit 2017-ben tiltották ki a kínai cenzorok, mert sok ottani felhasználó a medvéhez hasonlította Kína vezetőjét. „A hasonlóság hátborzongató,” mondja erről Kjellberg, aki később az NBA-botrányról is beszélt, ami Lebron Jameshez köthető (ez a kosárlabdázó lényegében kowtowolt, azaz behódolt a kínai vezetőségnek). „Kína olyan mint az az egy személy a Twitteren, aki semmilyen kritikát nem képes elviseli, majd letilt mindenkit [akik őt kritizálták],” tette hozzá Kjellberg.

Ezzel pedig tovább folytatódik a Kína körül gyűrűződő botrány, ami lényegében Blitzchung, egy Hearthstone eSport-játékos Blizzard általi kitiltásából indult ki. (Kjellberg őt is megemlítette. A kínai, Blizzardos botrányt több alkalommal figyelemmel követtük az utóbbi hetek során.) Már csak az a kérdés, hogy ki lesz a következő személy vagy cég, akiket a Kínai Kommunista Párt kitilt? Valószínűleg rövid időn belül megtudjuk.

Forrás: VG247

Please support our page theGeek.games on Patreon, so we can continue to write you the latest gaming, movie and tech news and reviews as an independent magazine.
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu