Megvolna a PlayStation 5 processzorának órajele?

A PlayStation 5 erősebb lesz, mint a PlayStation 4 Pro (a sima és a PlayStation 4 Slim verziókról nem is beszélve…), de mennyivel is?

A 2019-es EGX során a múlt hétvégén a DigitalFoundry megerősítette, hogy a PlayStation 5 SoC kódnevei [System on a Chip – magyarul egylapkás rendszer – a szerk.], amiket eddig is hallottunk már pár alkalommal, tényleg Gonzalo, Oberon, illetve Prospero. Az utóbbi néhány hónapban felbukkant tesztek során (ezekről mi is egyszer biztosan beszámoltunk) tehát kisilabizálhatjuk, hogy a PlayStation 5 processzora (ami ugye az AMD Ryzen Zen 2 architektúrára fog épülni, és nyolc magos, tizenhat szálas lesz) 3,2 gigahertzes órajellel fog rendelkezni. Erre persze szükség is lesz, ugyanis olyan pletykákat is hallottunk (meg meg is írtuk azokat), hogy az ötös számú játékállomás teljeskörű visszamenőleges kompatibilitással fog rendelkezni, magyarul mind a négy előző generációs PlayStation konzolra megjelent játékokat képes lesz futtatni, ami hozzápasszolna a korábban megtalált Sony-s védjegyekre, amik pont erre vonatkoznak.

A Gonzalo APU-ról korábban írtuk már, hogy jobb teljesítménnyel rendelkezhet, mint az Nvidia egyik GPU-ja, a GTX 1080 (ez azért kicsit régi hardver már, mondjuk ezt hozzá kellene tenni), és teljesítményben négyszer erősebb lehet, mint a PlayStation 4. Persze gyakorlatilag meg ki tudja, hogy mekkora eltérés, javulás lehet a két konzolgeneráció között, ugyanis a puding próbája elméletben az evés kellene, hogy legyen.

Addig pedig még van több mint egy év, ugyanis a PlayStation 5 2020 végén fog megjelenni. Az árával, illetve a lehetséges megjelenési dátumával kapcsolatban is írtunk néhány napja, és ezt már egy hazai bolt (vagy legalábbis a szlovák, eredeti cég testvérvállalata? lényegében echte ugyanaz a felépítése a két weboldalnak) is átvette már. Persze mindez még nem hivatalos, úgyhogy várnunk kell a Sony-ra, hogy normálisan is bemutassa kinézetileg IS a PlayStation 5-öt, aminek a fejlesztőkészlete csúnyácska (és erről is beszámoltunk).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu