Hivatalos: lesz Death Stranding PC-re is!

Igaz, a PC-seknek még kicsit várniuk kell, hogy a Death Stranding PC-re is megjelenjen.

Meg sem várta a Kojima Productions, hogy alig két hét múlva PS4-re megjelenjen a Death Stranding, már be is jelentették, hogy PC-re is érkezik Hideo Kojima igencsak sok vizet kavart játéka.

A cég a Twitteren jelentette be, hogy az idei novemberi PlayStation 4-es premiert követően jövő nyár elejéig kell várni a PC változatra. Bár erről már mi is sokat írtunk, az is tény, hogy lemaradt a játék már kikerült borítójáról a „For PlayStation Only” felirat, valahol még most is elég meglepő, hogy Hideo Kojima legújabb – oly sokak által már most „mestermunkának” kikiáltott – legújabb címe PC-re is érkezik. Hogy miért? Annak idején a Sony „fogadta be” a Konamitól kirúgott (vagy eljött, az igazat sosem tudjuk meg) híres producert, miután a Silent Hills-t lelőtték, a Sony a játék producere, sőt, még a grafikus motort is tőlük (a Horizon: Zero Dawntól) kapta a legendás japán designer.

Részleteket egyelőre még nem árultak el a portolással kapcsolatban, tehát például azt sem tudni még, hogy az házon belül fejlesztik, vagy egy külsős fejlesztőcéget bíznak meg vele. Érdekes kérdés az is, hogy vajon Epic Games Store exkluzív lesz-e a játék, vagy Steamen is tiszteletét teszi már a megjelenésekor. Az viszont biztos, hogy aki eddig nem vett PlayStation 4-et, vagy PS4 Prót, annak csak emiatt a játék miatt már nem kell vennie – feltéve, ha van, vagy jövő nyárra lesz egy erős PC-je.

Azt viszont már tudni, hogy a játékot az 505 Games adja ki, akik az utóbbi időben az Epic Games Store-al működtek együtt, így valószínűsíthető, hogy ez a játék is az Epic webáruházát gazdagítja majd első körben.

A játékot alaposan kiveséző kritikával most egy kicsit később (nem sokkal a megjelenés után) érkezünk, lévén a Sony Magyarország helyett külsős forrásból szerzünk majd kódot. Viszont az garantáljuk, hogy mi minden szempontból körbejárjuk majd Kojima legújabb üdvöskéjét, szóval, ha a „kötelező” hype már lecsengett és óvatos vásárló vagy, akkor javasoljuk, hogy a vásárlással várd meg a kritikánkat.

Forrás: Kojima Productions

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu