Shigeru Miyamoto Japánban az egyik legnagyobb érdemrendet kapta!

A japán kultúra fejlődéséért nyújtott kiemelkedő tevékenységéért kapott kitüntetés Shigeru Miyamoto, a Super Mario és a The Legend of Zelda játékok atyja.

A japán kormány a “Kulturális Érdemeket Képviselő Személy” kitüntetéssel díjazta Shigeru Miyamoto híres játékdesignert, amiért hatalmas mértékben tett hozzá a japán kultúra terjesztéséért az egész világon, hála olyan játékoknak, mint a Super Mario, vagy a The Legend of Zelda.

„Eljött végre a nap, amikor a videojáték a japán kultúra részesévé válik!” – nyilatkozta büszkén a Nintendo híres designere. Miyamoto szerénységére jellemző, hogy azért is hozzátette: „ez egy igazi csapatmunka, nem olyan meló, amit egyedül végzel el.”

„Büszke vagyok rá, hogy azokkal a kollégákkal tudok együtt dolgozni, akikkel annak idején együtt kezdtük a szakmát.” – tette hozzá a japán kreatív designer, aki a díjat november 6-án veszi át a többi 21 díjazottal együtt.

Miyamotót egyébként sokan csak a Marióról, vagy a Zeldáról ismerik, de ő maga fejlesztett olyan klasszikusokat is, mint a Pikmin, az F-Zer, a Star Fox, vagy a Mario Kart.

Érdekesség még, hogy Miyamotónak nem ez az első ilyen típusú kitüntetése: 2006-ban a francia (!) kormány (konkrétan a francia kulturális minisztérium) adta át neki a „Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres” („A művészetek és az irodalom lovagja”) kitüntetést Michel Ancellel (Rayman, Beyond Good & Evil) és Frédérick Raynallal (Alone in the Dark, Little Big Adventure) egyetemben.

Forrás: 3Djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu