A PlayStation 5 egyedi 3D audio technológiát használ majd

A Turtle Beach pedig a PlayStation 5-höz gyárt majd olyan headseteket, amelyek ezt kihasználják – ráadásul már az induláskor!

„A PlayStation 5 egyedi 3D audio technológiával fog rendelkezni, ami úgy lett megtervezve, hogy a headsetekkel remekeljen. Az Xbox integrált, felhő alapú játékokon dolgozik, hogy az új címekkel való játék korlátját lenyomhassa. Mind a kettő izgalmas fejlemény a konzolok terén, amik persze grafikailag és a számítási képesség tekintetében is fel fogják majd emelni a lécet.

Eközben a régebbi konzolok továbbra is erős felhasználói bázisként szolgálnak a headsetek vásárlóinak. Az előző negyedévben a PlayStation 4 elérte a száz milliónyi eladott példányt, és a DFC [DFC Intelligence – egy, a játékipart elemző cég – a szerk.] szerint az Xbox One is közelít az ötven milliós értékesítéshez. Úgy hiszem, hogy ez az első alkalom, hogy az új konzolok a megelőző karácsonyi időszakra már be lettek jelentve, így érdekes lesz látni, hogy ez miként fog a piacra hatni. Ha ez az új konzolciklus azt a menetet követi, amit mi várunk, akkor a megjelenés utáni első egy-két évben az átlagosnál magasabb növekedési aránya számíthatunk a konzolok és a konzolok kiegészítői tekintetében.

A DFC azt mondja, hogy az új konzolok megjelenésével, továbbá a jelenlegiek folytatólagos értékesítésével a kombinált hardverértékesítés 2021-ben és 2022-ben rekordokat fog dönteni. A konzolos termékportfóliós terveink 2020-at egy fontos változási évként kezeli azzal a hangsúllyal, hogy új, fontos Xboxos és PlayStationös termékek jelenjenek meg a jövő év folyamán a 2021-ben elvárt értékesítési növekedés előtt – ez igazán izgalmas,” mondta Jürgen Stark, a Turtle Beach vezérigazgatója.

Úgyhogy szerinte nagyot fognak kaszálni azzal, hogy lényegében a két next-gen konzol megjelenésekor már lesznek headsetek tőlük, hogy aztán a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett gyorsabb fogyása során az ő profitjuk is hatalmasat ugorjon. Dörzsölt üzleti gondolkodás… és legalább Stark is alátámasztotta: a játékipar továbbra is növekedik.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu