A James Deant digitálisan feltámasztó csapat más sztárokat is életre kelt majd

MOZI HÍREK – James Deant egy háborús dráma kedvéért támasztják fel, azonban a cég itt nem áll meg, és egy olyan technológiát alkalmaz majd, amelyről pont 20 éve írtam a Filmvilágban.

„A virtuális poligon-sztárok ideje lejárt. Itt az ideje, hogy átadják helyüket az „igaziak” digitális másának.” – ezekkel a szavakkal kezdtem azt a 20 éve megírt és megjelent, „Greta Garbo Overdrive” címmel ellátott cikkemet, amelyet anno a Filmvilág egy különszámában írtam, mely egyfajta „fantázialapszám” volt, ahol 1999-ben az újságírókat arra kérték fel, hogy olyan cikkeket írjanak, mintha 2019-ben járnánk, ugyanis a Blade Runner által kitalált jövő, pont 20 évvel később, tehát most, 2019-ben játszódik (vagy játszódna, hiszen nem valósult meg). Mindenkinek saját témát kellett kitalálnia, én többek között arra gondoltam, hogy nagyjából ekkorra valósulna meg, hogy korábban elhunyt híres sztárok digitális másait elkészítik az örökösök és utódok beleegyezésével.

Ami hátborzongató, hogy MOST, a VALÓDI 2019-ben PONTOSAN ez történt csak éppen nem Mark Hamill és Clint Eastwood esetében (akik még élnek), hanem James Deannél, aki pontosan úgy tér majd vissza digitális, CGI formában a „hamvaiból”, ahogy ezt 20 évvel ezelőtt kitaláltam.

Egész konkrétan a Finding Jack című háborús drámáról van szó, amelyben James Dean digitális mása szerepel majd, akit a film kedvéért támasztanak fel. Ahogy ’99-ben (igazi Nostredamus-ként, haha) ezt megjósoltam, nagyon sokan emiatt sokan a nemtetszésüket fejezték ki – többek között a Marvel Moziverzum Amerika Kapitánya, Chris Evans is. A film rendezői egyébként azt nyilatkozták, hogy ők egyáltalán nem értik a felháborodás okát, sőt, most a projekt mögött álló csapat a sztárok digitális feltámasztását megcélzó céget csinált – írja a Variety.

A szellemi tulajdon licenszelésére specializálódott CMG Worldwide (amely James Dean ügyében az elhunyt sztár családját is képviselte) most összeolvadt az Observe Media stúdióval, és létrehozta a Worldwide XR nevű céget, amely azzal foglalkozik majd, hogy kiterjesztett valósághoz, virtuális valósághoz és hagyományos filmekhez kreáljon digitális személyeket. (Innentől pedig már csak egy lépés, hogy az általam szintén megelőlegezett módon napjainkban létező VR technológia segítségével készült játékokban a tükörbe nézve valóban élt sztárok arcvonásait lássuk egy VR játékban. – BadSector)

A Worldwide XR jelenleg több mint 400 híresség, sportoló és sportcsapat jogait birtokolja és képviseli, vagyis rengeteg sztárt támaszthatnak fel – akár olyan színészlegendákat is, mint Burt Reynolds. „Az influenszerek jönnek és mennek, de a legendák nem halnak meg” – jelentette ki az új cég vezérigazgatója, Travis Cloyd. Kérdés persze, hogy a nagyközönség mennyire lesz elfogadó és vevő a CGI segítségével feltámasztott sztárokra.

Tegyük hozzá egyébként, hogy a sztori teljes legyen, hogy James Dean nem az első, akit ilyen módon életre keltenek, hiszen Peter Cushing digitális mása három éve ugyanígy szerepelt a Zsivány Egyesben, miközben a sztár már 1994-ben elhunyt.

Forrás: Filmvilág, Variety

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu