Death Stranding PS4: meglepő okokból eshettek brutálisan az eladások a megjelenés második hetén Nagy-Britanniában!

Míg a Call of Duty: Modern Warfare-t egyébként sem tudta megverni a második helyre szorult Death Stranding, addig második hétre már a nyolcadik helyre esett vissza – írja a GameIndustry.

Egyelőre még nem világos, hogy más régiókra mennyire jellemző ez a top listáról való visszaszorulás, de Hideo Kojima játéka az Egyesült Királyságban egyértelműen lecsúszott az eddigi második helyről. Más régiókból még várni kell az adatokra (Magyarországon sajnos a gamer sajtó nem nagyon kap ilyen értékes információkat a forgalmazóktól, különösen nem a Sony Magyarországtól, amely általában megelégszik azzal, hogy az akciós termékeiről küld ki reklámhíreket), hogy teljesebb képet kapjunk, de a világon az egyik legaktívabb videojátékpiac eléggé egyértelmű információval szolgált.

A GameIndustry elemzése alapján a visszaesés 71%-os, amely kiemelkedően magas, még ha figyelembe is vesszük, hogy más hasonlóan nagyon várt és agyonhype-olt címek esetében is viszonylag nagy ez a szám. Még más, PS4 exkluzív címeknél, amelyek szintén nagy esést produkáltak második hétre is csak 30-40% közötti a negatív irányba történt változás, ilyen magas még sosem volt.

Viszont a 3Djuegos portál egy érdekes információra is rámutatott az immár multiplatform cím esetében: a nem sokkal a megjelenés előtt PC-re is hivatalosan bejelentett Death Stranding Steamre és Epic Game Store-ra történő eladási előrejelzései szintén kiemelkedően magasak. A Digital Bros. nevű cég, amelyik az 505 Games-szel dolgozik együtt, azt jelentette be, hogy a PC-re jövő nyáron megjelenő játék (melynek már a Steam oldala is megvan, elő is lehet rendelni) eladási előrejelzései rendkívül pozitívak: a cég egész konkrétan 50 millió eurós bevétellel számol. A számok alapján tehát nagyjából az rajzolódik ki, hogy a gamerek inkább nagyobb teljesítményű PC-re akarják már megvenni ezt az egészen elképesztő grafikával megáldott játékot, ahol sokkal jobban ki lehet már aknázni hardver képességeit és a megjelenítés szépségének nem szabnak már határt a letűnő generációt képviselő PlayStation 4 korlátjai.

A Death Stranding kritikájával egyébként még adósak vagyunk, de várhatóan ma befejezem az igencsak monumentálisra sikeredett játékot (melynek részünkről meg kellett várni a megjelenését, a Sony-tól ugyanis nem kaptunk korábbi sajtópéldányt), így a teljesen átfogó, alaposan kiveséző kritikát szerda-csütörtök magasságában tudjuk prezentálni.

Forrás: GameIndustry, 3Djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu