Lejtőn a Sony mobilos ágazata: több szolgáltatásnak is konyec

TECH HÍREK – Mivel a Sony mostanában a PlayStation brand révén termel nyereséget, más területeken szenved a cég. Ezek közé tartozik a mobilos ágazatuk is.

A Sony a harmadik negyedévben (július-szeptember) összesen hatszázezer okostelefont értékesített. Hatszázezret. Így nem csoda, hogy a Sony Xperia okostelefonjai veszteséget termelnek, mivel sem az Xperia 1, sem a 21:9-es képarányú okostelefonok nem voltak képesek visszafordítani a lejtmenetet – így a cég az Egyesült Államokból és Indiából például ki is vonul a mobilos szolgáltatások visszavágásának eredményeképp. Hogy a költségeiket tovább csökkenthessék, több szolgáltatás esetében is bejelentették, hogy le lesznek kapcsolva – a probléma ott van, hogy ezeket az Xperia készülékekre tervezte a Sony, úgyhogy ebből még egy szép lábonlövés lehet középtávon.

A Sony Xperia 5 és annál újabb készülékek esetében a Sony Email appnak befellegzett, és ne keressük a Google Playen sem. Aztán a Software update hírlevél, amit akkor küldenek ki a felhasználóknak, amikor új szoftverfrissítések érhetőek el a Sony Xperia telefonokra, szintén megy a kukába december 16-ától; ehelyett közvetlen értesítéseket fognak kapni a Sony telefonjait használók. Aztán ott van az Amazon által meghajtott Backups a Sony Albums appjában. Ez egy frissítés után március 31-étől fog megszűnni, és akkor sem fog működni az Amazon Backup, ha nem frissítjük a galériás appot.

Ezzel pedig ki lehet jelenteni, hogy a Sony lassan kifekszik a mobilgyártás területén is – mivel nem nagyon próbálkoztak innovációval, nem árazták be kedvezően a termékeiket, és nem figyeltek a növekvő piacokra a világon, ennek most meg kell inniuk a levét. Így bizony bátran mondhatjuk, hogy a Sony jelen állapotban egy buktát ad elő a mobilos készülékeivel, és nem olyan biztos, hogy a PlayStation 5 egyedül képes lesz fenn tartani a céget. (Pláne úgy, hogy a konzolok általában a megjelenésük után egy kis ideig veszteségesek a gyártóknak…)

Forrás: Techradar

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu