25 éves a PlayStation: egy heti ünneplésre készül a Sony

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója is publikált egy üzenetet az évforduló miatt.

„1994. december 3-án – 25 éve ezen a héten – az első PlayStation nemzetközi debütálása bekövetkezett Japánban. A kezdetek szerények voltak a Sony-n belül. Ken Kutaragi és a csapata elhozta azt az elképzelést, hogy a videojátékok olyan szórakoztatási formává emelkedjenek, hogy mindenki élvezhesse azokat, és létrehoztak egy olyan platformot a játékfejlesztőknek, amin kifejezhették a kreativitásukat. Az eredeti PlayStation százezer példányban kelt el Japánban a megjelenés napján és az első olyan asztali konzol lett, amiből nemzetközileg több mint száz millió kelt el összesen.

Jó hangot ütöttünk meg a játékosok közösségében, mert a PlayStation olyan élményeket kínált, amik túlmutattak azon, amit bárki elképzelhetőnek tartott egy otthoni konzolon. A kezdetektől fogva tárt karokkal fogadtuk a fejlesztőket, akiknek biztosítottuk az eszközöket és a technológiát a gyönyörű, kiterjedt világok megalkotásához, és az új ötletekkel való kísérletezéshez. Ez a megközelítés vezetett ahhoz a játékokkal kapcsolatos változatossághoz, ami miatt ismert a PlayStation – ez fémjelzi a brandünköt több generációnyi hardverplatformon.

Az utóbbi 25 év során a PlayStation a videojátékok élén állt, és megtisztelve érzem magam, hogy a kezdetek óta a csapat tagja lehetek. Ahogy segítettem az európai ágazat felállításában, emlékeszem, hogy sok dolgot a nulláról kellett kezdenem az alkalmazottak felbérelésétől kezdve a bútorok megrendeléséig! Akkor a helyi piacok ellátására koncentráltunk, hogy biztosíthassuk: például egy lengyelországi játékos ugyanúgy egy szélesebb PlayStationös közösség részeként érezze magát mint valaki az Egyesült Királyságból, Japánból vagy Amerikából. Az üzletágunk, amit világszerte támogatnak a szenvedélyes rajongóink, jelentősen nőtt, és a közösségre való koncentrálásunk mindennél fontosabb.

Igazán alázattal tölt el, hogy láthatjuk, ahogy a PlayStationnel felnőtt rajongók továbbadják a videojátékok iránti szeretetüket a gyermekeiknek, akik ma már PlayStation 4-en játszanak. A PlayStationnél dolgozó minden egyén nevében köszönöm, hogy velünk tartottatok ezen az utazáson. Alig várjuk, hogy megünnepelhessük veletek azt, ami ezek után jön!”, írja a PlayStation Blogon Ryan.

A blogon még az olvasható, hogy „Csatlakozz hozzánk a hét folyamán a PlayStation Blogon és a közösségi médián egy sorozatnyi ünneplésért.” Ez még nem tudjuk pontosan, hogy mit jelenthet, de kizárt, hogy a next-gen PlayStationről szó essen. Bejelentésekre sem nagyon tudunk mit gondolni. Akciók, megemlékezések, igen, ilyesmi lehetséges. Majd kiderül.

Isten éltessen, PlayStation!

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu