Rekordokat döntött a hálaadás hetén a Nintendo Switch

Az Egyesült Államokban elég szépet menetelt a Nintendo Switch.

A Nintendo bejelentette, hogy a november 24-e és 30-a közötti hét során a Nintendo Switchből, illetve a szeptemberben elstartolt Nintendo Switch Liteból összesen több mint 830 ezer példány fogyott az Egyesült Államokban, és ez olyan heti teljesítmény, amit még a 2017 márciusi megjelenéskor sem tudott felmutatni a nagy N. A nagy sikerekben közrejátszott a Switch Lite, illetve a Black Friday akciók (magyarul Fekete Péntek lenne, de mivel a televízióban egyik reklámozó sem hívja így, mi is maradunk az angol névnél…) is – az egyik sláger az a Switch bundle volt, amiben egy Mario Kart 8 Deluxe letöltőkódot is kaptak a vásárlók. A Cyber Monday során is rekordokat ért el a platform.

„Az ünnepi időszakban vásárlók látják a Nintendo Switch értékét, mivel [a platform] mindegyik játékostípusnak jelentős játékkínálattal rendelkezik. Ha a megfelelő ajándékról, vagy saját magadnak való vásárlásról van szó, a Nintendo Switch-család mindegyik játékstílusnak megfelelő opciókkal rendelkezik,” mondja egy sajtóközleményben Nick Chavez, a Nintendo amerikai ágazatának marketinges senior alelnöke.

A Nintendo új eladási adatokat is közölt pár exkluzív játékáról, úgyhogy nézzük a számokat – itt kiemelnénk, hogy ezek csak az amerikai kontinensen összehozott számok:

  • Pokémon Sword / Pokémon Shield – 3 millió (itt kiemelnénk, hogy a játékpáros november 15-én jelent meg, úgyhogy ez nagyon korrekt eredmény)
  • Mario Kart 8 Deluxe – 8,5 millió
  • Super Smash Bros. Ultimate – 8 millió
  • Super Mario Odyssey – 6,5 millió
  • New Super Mario Bros. U Deluxe – 1,5 millió

 

Az amerikai kontinensen (Észak-, Közép-, és Dél-Amerika is ide értendő) összesen 17,5 milliónál is több Nintendo Switch fogyott az utóbbi több mint két és fél évben.

Úgyhogy ezek láttán valószínűleg a Nintendo Switch az amerikai piacot gond nélkül behúzhatta novemberben is (majd az NPD-csoport elemzésének megjelenésekor meglátjuk) – talán a jelenleg még PlayStation 4-exkluzív Death Stranding okozhat pár izgalmas pillanatot neki.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu