Steamen vásárolt a kampánypénzéből egy amerikai képviselő!

Ilyesmit talán nem is láttunk még, hogy a kampányra kapott pénzből valaki nem például egy autót, egy házat, vagy valami ilyesmit venne, hanem a Valve online boltjában (is) költ belőle!

Duncan D. Hunter, az Egyesült Államok Kalifornia államának 50. körzetét képviselő republikánus politikus az, akit fülön csíptek a szokatlan vásárláson. Hunter december 3-án bevallotta, hogy 2010 és 2016 között kb. 150 ezer dollárnyi (45 millió forint) pénzt költött a családjának életstílusára, több nyaralásra, LEGO-ra, élelmiszervásárlásra, és… Gabe Newell digitális üzletében is ebből a pénzből költekezett, továbbá a feleségének, Margaretnek is adott egy kampányra biztosított hitelkártyát, amiből szintén nem a célra szánt költekezés keletkezett.

Az Amerikai Ügyvédi Iroda sajtóközleményét a Redditen is posztolták, és bár itt csak a videojátékos költekezés került megemlítésre, egy 2016-os írás a The San Diego Union-Tribute-ben már arról beszélt, hogy akkortájt már kezdett Hunter körül forró lenni a levegő – ekkor a képviselő a 2015-ös kampány-vagyonnyilatkozatában egy 1302 dolláros (kb. 390 ezer forintos) Steam-számlát is mellékelt. Itt bár megjegyzésként odaírta, hogy személyes költekezés ez, amit visszafizetne, a cikk megjelenésekor erről nem volt bizonyíték, hogy bekövetkezett volna. Hunter egy játék miatt a fiát vádolta azzal a kijelentéssel, hogy a többit jogosulatlan költekezés révén hozta össze, azaz ő nem tudott erről. Egy hónapot kapott a probléma elhárítására, és nem tudjuk, hogy megúszta-e, de akkor sem volt már könnyű dolga.

Margaret Hunter már pár hónappal ezelőtt bűnösnek vallotta magát (ez akkor igazán derék: a feleségét hagyta szenvedni, mielőtt maga a képviselő férj vallomást tett volna), és márciusig nem lesz börtön a politikusnak, aki akár öt évet is ülhet, és emellett 250 ezer dollárt is fizethet (azaz többet, mint amit a kasszából kivett).

Úgyhogy Amerikában sem tiszta és becsületes mindegyik politikus, és ott oda is vágnak az ilyen költségvetési csalásért (mert végül is ezt annak nevezhetjük). Nem telt a képviselői fizetésből ezekre a dolgokra?

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu