A Nintendo Switch lett az évtized egyik legfontosabb és legbefolyásosabb kütyüje

Ez egy elég komoly elismerés, amit egy, már régóta futó publikáció adományozott a kicsivel több mint két és fél éves, hordozhatóként is alkalmazható Nintendo Switch konzolnak.

A Time magazinról van szó, akiknek az évtizedes listáján bizony megtalálhatjuk a Nintendo Switchet, ami korábban már kapott egy hasonló díjat, hiszen 2017 egyik legnagyobb találmányaként nevezték akkoriban meg a mostanában szárnyaló platformot. De mit is mondott a Time ezúttal a Nintendo Switchről?

„Amikor hordozható játékról van szó, senki sem tudja a Nintendo eredményeit felülmúlni, kezdve a szerény Game Boy-jal 1989-ből, de a hibrid Nintendo Switch bemutatása 2017-ben – mivel hordozhatóként, továbbá TV-re kötve is alkalmazható – talán a cég legfontosabb hozzájárulása lehet a videojátékokhoz. A versenytársakkal összevetve könnyedén megkapja az évtized legfontosabb videojátékos konzoljának járó koronát, miközben a rajongók könyörögnek a fejlesztőktől, hogy a következő játékuk jelenjen meg a [Nintendo] Switchen is. Az okostelefonok által inspirált hordozhatóság, amihez hozzávehetjük a Nintendo folyamatosan növekedő blockbuster [nagy sikernek örvendő, népszerű] játékos, vagy akár független vagy klasszikus címeket tartalmazó listáját, ezek révén a Switch úgy érződik mint a Nintendo videojátékos elképzelésének betetőzése,” írja a Time.

Az idei évtizedben ezek az eszközök kerültek a Time listájára (sorrendben listázzuk): Apple iPad (2010), Tesla Model S (2012), Raspberry Bi (2012), Google Chromecast (2013), DJI Phantom (2013), Amazon Echo (2014), Apple Watch (2015), Apple AirPod (2016), Nintendo Switch (2017), Xbox Adaptív Kontroller (2018). Úgyhogy azért a Microsoft is szépen becsúszott oda az adaptív kontrollerrel, amit a redmondi cég a nagyobb játékosközösség lefedése érdekében hozott össze, hogy többen is játszhassanak. A Sony? Nos, nincs a listán – a PlayStation 4 hiába fogyott már több mint száz millió példányban, az nem játszik errefelé.

(A végére egy érdekesség: az Oculus-alapító Palmer Luckey került egyszer a Time magazin címlapjára… miközben az egy bekezdéssel feljebb olvasható listán egy VR-eszközt sem látunk. Ez azért furcsának tűnik.)

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu