Utcára szabadult a P.T. moddere [VIDEO]

Egyre többet és többet fedez fel Lance McDonald a hivatalosan már évek óta elérhetetlenné vált P.T.-ből, ami a Silent Hills felvezetője lehetett volna.

Párszor már szó esett arról, amit McDonald felfedezett, de még valószínűleg nincsen vége a történetnek, ugyanis a modder most már képes volt a P.T. helyszínéről, a házból kiszabadulnia, így Silent Hills (Silent Hill…?) utcájára jutott – arra, amin a játszható ízelítő főszereplője (akiről megtudtuk, hogy Norman Reedus) járt a demó végén. Ezt McDonald úgy érte el, hogy manipulálta a játék kódját. A P.T.-ben a végtelen hurok effektjét úgy érték el Hideo Kojimáék, hogy egymáshoz kapcsolták az eltérő térkép/pálya fájlokat, így ugyanabból a folyosóból több iterációt is meg lehet tekinteni. McDonald elérte, hogy az utca kódjával kiugorhasson képletesen a házból, ezáltal elérve magát az utcát, ami meglepően kidolgozott lett (mivel a játékban renderelt a demó végén a jelenet, így be lehet járni azt – nem egy egyszerű CGI videóról van szó).

Persze a régi Kojima Productions nem úgy tervezte az utcát, hogy azon csak úgy járhassunk. Nincsen megfelelő fizika, így át lehet esni az aszfalton, bele a semmiségbe… egészen addig, amíg Lisa fel nem bukkan, majd halálra nem fojt minket. Pont úgy, ahogy az alap P.T.-ben – szóval felkészültek erre az eshetőségre is. Korrekt.

„Gyakori Silent Hillben az az állandó érzés, hogy az egész világ építés alatt áll, és elhagyatott az egész. Az utcatáblák, az akadályokat jelző táblák, az állványzatok mind a nem éppen üdvözlő atmoszféra megteremtésében szerepet játszanak. Eléggé lenyűgözőnek találtam, hogy esélyem volt felfedezni egy viszonylag teljesen új fizikai tér felfedezését a P.T.-ben. Ezt a Kojima Productions kézzel gyúrta még a Konami berkein belül, és elvileg a Silent Hill sorozat fő része lehetett volna. Bár nem tudni, hogy mit tartogat a jövő, ez lehet az utolsó kánon rész a Silent Hill sorozatában, úgyhogy remélem, hogy valamelyest segítettem nektek azzal, hogy velem együtt felfedezhettetek,” mondja McDonald a videóban.

Itt is volna a kérdéses videó:

Forrás: IGN

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu