Több Nintendo Switch játékot is fejleszt a The Witcher 3: Wild Huntot portoló csapata

A Saber Interactive megerősítette, hogy miután szinte hihetetlen módon sikerült átültetniük a CD Projekt RED játékát a Nintendo Switch hybrid platformjára, más projektjeik is lesznek a Switchre, ami mostanában jobban fogy a PlayStation 4/Xbox One duónál.

A Saber Interactive nem gyakran jelentkezik már önálló játékkal mostanában (eddigi történelmük: Will Rock, PC – 2003; TimeShift, PC, PS3, X360 – 2007; Battle: Los Angeles, PC, PS3, X360 – 2011; Inversion, PC, PS3, X360 – 2012; God Mode, PC, PS3, X360 – 2013; R.I.P.D. The Game, PC, PS3, X360 – 2013; MX Nitro, PC, PlayStation 4, Xbox One – 2017; NBA Playgrounds, PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch – 2017; NBA 2K Playgrounds 2, PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch – 2018; World War Z, PC, PlayStation 4, Xbox One – 2019), de az utóbbi időszakban elkezdtek portmunkákat végezni, főképp a Nintendo Switchre. Ennek eredménye volt idén három port is, név szerint a Vampyr, a Call of Cthulhu, illetve a The Witcher 3: Wild Hunt, és az utóbbi volt a legkomolyabb meglepetés közülük… és nem csak nekünk, hanem nekik is.

„Amikor a kezdetleges port elkészült, a játék eredetileg 10 FPS-sel futott, a Switch-hez képest 50%-kal több memóriát használt, továbbá a build mérete 20 GB-tal volt nagyobb, mint a nagyobb Switch-kazetta, kártya [ami jelenleg 32 GB-s, de valószínűleg 2020-ban már lesznek 64 GB-sek is – a szerk.]. A Saber eltávolította a dinamikus árnyékokat, és az environmental occlusiont [ez az AO, az ambient occlusion egyik fajtája; ez a „technika alapvetően a sarkokban vagy a résekben próbál árnyékos hatást szimulálni, ahol a fény jellemzően szóródik.”, de ez a környezetre kiható variáns volna – a szerk.], és az NPC-k számát 30%-kal csökkentette, hogy megvalósuljon,” mondta több mint három hete a GamesBeatnek Matthew Karch, a felelős producer.

„Semmit sem jelenthetek most be, de imádjuk a Nintendo Switch platformot, és új játékokat készítünk, amik elérhetőek lesznek rajta, de most nem fogom bejelenteni őket,” tette hozzá a korábban az id Software-nél dolgozó Tim Willits a GameReactornak.

Úgyhogy a Sabertől több Switches alkotásra, portra számíthatunk…

Forrás: Nintendosmash

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu