Jogosulatlan rendert használt az AMD az Xbox Series X-ből!

Az AMD a Consumer Electronic Show-os (CES-es) előadása során nem éppen tisztázott rendert alkalmazott a Microsoft Xbox Series X konzoljából…

„Az AMD CES sajtókonferenciája alatt használt Xbox Series X képek nem a Microsofttól származtak, és nem mutatják pontosan a fejlesztés alatt álló konzol dizájnját és funkcióit. A képek a TurboSquid.com-ról származnak,” olvasható az AMD sajtóközleményében, ami a The Verge-en található. Jöjjön a kép/GIF, és utána leírjuk, hogy milyen portok láthatóak az ábrázolt konzolon, de nem szabad 100%-ban elhinni a látottakat! (A kontrollert talán el lehet hinni.)

Két USB-C és két HDMI port (egy bemenet és egy kimenet, ha tippelnünk kellene) látható az ábrázolt konzol hátulján, de van ott egy Ethernet csatlakozó is (ha nem WiFi-n kapcsolódnánk a netre, akkor egy LAN-kábellel megtehetjük), a tápegység csatlakozója révén lehetséges, hogy a konzolon belül lehet a tápegység (így nem egy bumfordi nagy méretű téglát kell talán a konnektorba dugni…), és a konzol elején is van egy USB port talán a kontroller töltésére. Még egyszer kiemelnénk, hogy ez nem hivatalos, mivel az AMD megcáfolta a render hitelességét. Mindenesetre ez kicsit rossz fényt vet rájuk, és mivel tőlük származik majd a PlayStation 5-ben és az Xbox Series X-ben a GPU és a CPU is, a szituáció… nos, felettébb kínos lehet nekik.

Eközben David Prien, az Xbox hardveres senior rendezője a Twitteren megosztott egy képet, amin az Xbox Series X APU-jából láthatunk hetet. (Az APU az accelerated processing unit kifejezés rövidítése. Az AMD korábban Fusion néven futó elképzelése egy áramkörre helyezi a processzort és a videóchipet, azaz a CPU és a GPU egy „háztető” alatt van.) Azért csak hetet, mert Phil Spencer, az Xbox-vezér egyet elvett, hogy a profilképe legyen a csiripelő közösségi médián – erre reagált Prien pikírt módon: „Úgy tűnik, hogy Phil megtalálta a hiányzó darabot!” A WCCFTech szerint az AMD Ryzen Zen 2-alapú processzort és a Radeon Navi GPU-ját tartalmazó APU legalább 11%-kal nagyobb méretű lesz az Xbox One-éhoz képest, és a DigitalFoundry is arra tippel, hogy ezzel az APU-val 12 TFLOPS számítási teljesítményt tud elérni a Microsoft. (És igen, ott feszít a Project Scarlett felirat!)

Végezetül pedig beszéljünk az Xbox Series X szlogenjéről, mert ezt levédette a Microsoft, mégpedig december 31-én. Angolul úgy hangzik, hogy Power Your Dreams, ami magyarul kb. úgy hangzik, hogy „Adj erőt az álmaidnak”. Az Xbox One-é „Jump Ahead” (Ugorj előre), az Xbox One X-é pedig „The World’s Most Powerful Console” (A világ legerősebb konzolja) volt.

Az Xbox Series X valamikor év végén megjelenik meg.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu